Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Za tohle by se nestyděl ani Pohlreich: KRÁLÍK NA VÍNĚ a rozmarýnu

Sdílej článek:

Suroviny na 6 porcí: 1 králík, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 8 plátků italského špeku. Omáčka: veškerý ořez z králíka, 1 lžíce olivového oleje, 1větší mrkev, petržel, 3 šalotky, 1 stroužek česneku, 3 lžíce rajského protlaku, 100 ml portského, rozmarýn, 100 ml vývaru, kousek másla.

Krok 1

Králičí maso omyjte a naporcujte na kousky. Hřbet očistěte (odstraňte vnitřní sádlo a ledvinku odloupněte) a odřízněte od kostí, aby vznikl váleček masa (panenka + plát pupku). Poté maso osolte, opepřete, poklaďte na plátky pokrájeným česnekem, snítkou rozmarýnu, polijte olejem a nechte přes noc v chladu odležet.

Krok 1

Krok 1

Krok 2

Vykostěné maso z hřbetu stočte do plátků slaniny, pevně zabalte do potravinářské fólie a stejně jako stehýnka pošírujte při teplotě 82 °C zhruba 60 minut.

Krok 2

Krok 2

Krok 3

Na omáčku: kosti a ořez masa zprudka nasucho opečte do zlatova. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte na větší kousky pokrájenou zeleninu a česnek a za stálého míchání restujte, až zelenina zezlátne. Přidejte rozmarýn, protlak a portské. Opět chvíli restujte a odvařujte přípečky. Do základu vložte opečený ořez.

Krok 3

Krok 3

Krok 4

Základ prudce zchlaďte (zasypte ledem) a dolijte vývarem do objemu asi 3 litry. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a nezakryté nechte probublávat asi 40 minut. Přeceďte do jiné nádoby a vařte dál, až se tekutina zredukuje a konzistencí bude připomínat med. Maso vyjměte z fólie, dobře oglazujte ve třech lžících omáčky a másla. Maso podávejte přelité omáčkou se šťouchanými bramborami, zabalenými v oblanšírovaném kapustovém listu.

Krok 4

Krok 4

Doba: 240 minut + naložení

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.