Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Zapomeňte na fast foody: Udělejte si domácí HOVĚZÍ BURGER z poctivého masa

Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 700 g předního hovězího, špetka soli, špetka pepře, 2 střední cibule, 4 polévkové lžíce Hellmann's tatarské omáčky, 4 listy hlávkového salátu. Na housky: 500 g polohrubé mouky, 15 g soli, 25 g cukru, 50 g másla, 44 g droždí (1 kostka), 225 ml mléka, sezamová semínka.

Krok 1

Základem dokonalého burgeru je hovězí maso. Nejlépe hovězí přední s obsahem tuku okolo 20 procent. Maso kupte u místního řezníka, abyste si byli jisti, že je čerstvé a kvalitní. Nepoužívejte přemražené ani dlouho uskladňované. Nejlepší je, když si maso umelete sami doma těsně před grilováním.

Krok 1

Krok 2

Mleté maso před grilováním opepřete a osolte a vytvarujte asi 1,5 cm silné placky, o kousek větší než samotná houska, a nechte asi 30 minut odležet v ledničce. Burgery položte na rozpálený gril a opékejte z každé strany přibližně 3 až 4 minuty. Aby bylo maso pěkně šťavnaté, opékejte ho z každé strany jednou.

Krok 2

Krok 3

Housky: mouku prosejte, mléko ohřejte. Uprostřed mouky vytvořte důlek, do kterého přidejte ohřáté mléko, cukr, sůl a droždí. Vypracujte hladké těsto, které nechte na teplém místě vykynout. Poté vytvořte 6 až 8 stejně velkých housek. Potřete je vodou a posypte sezamovými semínky. Nechte housky asi 30 minut odpočinout. Mely by opět nabýt až dvojnásobně. Pak je potřete mlékem a pečte asi 25 minut.

Krok 3

Krok 4

Nakrájejte si cibuli na tenká kolečka. Plátky cibule je možné i trošku ogrilovat. Housky rozkrojte a do každé postupně vložte list salátu, porci masa, cibuli a pořádnou porci tatarky. Pak burger přiklopte vrchní částí housky a můžete podávat.

Krok 4

Doba: 30 minut + kynutí

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.