Šíp.deník.cz

Vědci přišli na to, proč ženy odmítají SEX. Co je jeho největší ZABIJÁK?

Sex je náš, dělá dobře mně i tobě. Proč si ho nedopřát v dostatečné míře?
Sex je náš, dělá dobře mně i tobě. Proč si ho nedopřát v dostatečné míře?
Zdroj: Profimedia
Sdílej článek:

Potkalo to nejspíš každého muže. Má chuť s milovat s partnerkou, ale jeho protějšek na sex nemá ani pomyšlení. Nejčastěji to končí výmluvami na bolest hlavy a poté prudkými hádkami. Vědci teď odhalili, proč tomu tak je.

Sex je přirozenou součástí každého vztahu. Leč právě na něm mnoho z nich ztroskotá. Proč? Jednoduše proto, že ho jedna ze stran vyžaduje ve větší míře než ta druhá. Na jeho nedostatek si stěžují nejačastěji muži. Američtí vědci se proto zabývali důvody, pro ženy sex tak často odmítají. A došli k nečekaným závěrům.

Na vině totiž není únava, stres či starosti, ale něco zcela jiného. Ptáte se oč jde? Pak vězte, že zabijákem sexu je obyčejný plast. Přesněji obaly z tohoto materiálu na jídlo, ale také lahve, ubrusy, závěsy či lino. Nesmyl? Možná. Tým expertů svá tvrzení opírá o skutečnost, že plasty obsahují nebezpečné ftaláty. A jejich dopad na lidský organismus je zdrcující.

Podle Emily Barretové z Lékařské fakulty univerzity z Rochesteru argumentuje výsledky průzkumu u 360 těhotných žen ve věku od 20 do 30 let. Vědci se zaměřili na hladinu ftalátů v těle. Současně zjišťovali, jakou měly ženy chuť na sex v měsících předcházejících otěhotnění.

A zjištění? Ženy s vysokým množstvím ftalátů v těle po sexu nijak zvlášť netoužily, oproti těm, u nichž byly tyto hodnoty nízké. "Těžko soudit, proč tomu tak je. Ftalátům jsme každopádně vystaveni dennodenně. A možná až příliš působí na tvorbu estrogenu a testosteronu, ovlivnující ženské libido," soudí lékařka.

Proto všem radí: zbavte se přebytečných plastů v domácnosti, jezte čerstvé potraviny bez obalu a nechoďte do fastfoodů. Pak budete mít sexu dost.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů