Šíp.deník.cz

Výzkum, nad kterým budete kroutit hlavou: Proč chtějí být ženy VNADNÉ a hloupé?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory a můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat. Mladé ženy chtějí raději velká prsa než vysoké IQ.

Objem ničím nenahradíš. To s oblibou tvrdí muži, když mluví o motorech, ale jak se zdá, stejné heslo vyznává i něžné pohlaví, pokud jde o „kubíky" v podprsence.

Na vině jsou muži
Výzkum s poněkud provokativním zaměřením před časem uspořádal jeden anglický slevový portál. Původně šlo spíše o recesi, která na sebe ale brzy strhla značnou pozornost. Ankety se totiž podle organizátorů zúčastnilo více než 1100 dívek ve věku mezi 18 a 25 lety, což dalece předčilo jejich očekávání. Ještě více překvapující ale byly výsledky výzkumu.

Téměř polovina účastnic vyjádřila hrubou nespokojenost s tím, co jim do vínku nadělila příroda. Klidně by se vzdala části svého IQ výměnou za větší ňadra. Nejčastějším zdůvodněním bylo prosté „protože bych byla šťastnější".

Podle autorů studie je k takovému uvažování nutí tlak okolí. Další otázka se totiž týkala mužů, respektive jejich vnímání ženské inteligence a krásy. Celkem 57 procent žen vyjádřilo názor, že muži upřednostňují fyzickou atraktivitu před chytrostí a vzdělaností. A dokonce plných 79 procent souhlasilo s větou, že muži soudí ženy jen na základě velikosti ňader.

Prsa vydělávají
Touhu po objemném hrudníku mohou pohánět i ekonomické důvody. Podle jiného průzkumu, který se taktéž konal ve Velké Británii, ženy s většími ňadry vydělávají v průměru více než ty méně obdařené.

„Ve světle těchto faktů se mladým ženám nelze divit, že vidí jako lepší možnost mít spíše atraktivní zevnějšek než bystrou mysl," uvedli autoři výzkumu. Jedním dechem ale dodávají: „Výsledky naší studie mohou být pro někoho znepokojivé, ale s něžným pohlavím to snad nebude tak zlé. Je nutné si uvědomit, že ještě zbývá druhá polovina žen, která by své IQ za větší ňadra nevyměnila. Dobře ví, že poprsí lze na rozdíl od inteligence v případě potřeby kdykoli přifouknout."

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů