Šíp.deník.cz

Bývalí alkoholici Etzler a Cibulková: Už v tom zase jedou?!

Herci odcházeli z benzinové pumpy s plnou taškou a dobrou náladou.
Herci odcházeli z benzinové pumpy s plnou taškou a dobrou náladou.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Je to tu snad znovu?! Slavní herci, ale hlavně bývalí těžcí alkoholici Vilma Cibulková (47) a Miroslav Etzler (46) možná znovu propadli démonu, který je málem zničil. Šíp oba dva přistihl při nákupu alkoholu, který si odvezli k sobě domů!

Vilmu Cibulkovou a Miroslava Etzlera daly před lety dohromady nejspíš právě zážitky z alkoholické minulosti. Přesto, že byli oba dva uznávanými herci, nemohli se bez svého pomocníka obejít.

Oba dva skončili v léčebně, kde se ze své závislosti s velkým sebezapřením vyléčili. Etzler dokonce přiznal, že chlast jeho život provázel od osmnácti do čtyřiatřiceti let.

„Chodil jsem na tři čtyři piva a pořád si udržoval hladinu alkoholu v krvi. Rodina to špatně nesla a já si řekl konec. Potřeboval jsem lékařskou pomoc, protože nemám takovou vůli, abych dokázal přestat pít sám,“ prozradil před časem v jednom z rozhovorů.

Oba herci se už léta dušují, že se alkoholu ani nedotknou. Opak je ale možná pravdou. Šíp je totiž přistihl po jednom ze společných divadelních představení, když si při cestě autem koupili na benzinové pumpě několik plechovek dvanáctistupňového piva! A oba při tom hýřili skvělou náladou.

Nic navíc nenasvědčovalo tomu, že by alkohol vezli například na návštěvu, ihned totiž zamířili přímo do svého rodinného domu v pražských Horních Počernicích. A i když se několik piv může zdát jako maličkost, odborník varuje, že právě takové množství by mohlo být začátkem konce.

#nahled|https://g.denik.cz/56/f4/etzler7_sip-300.jpg|https://g.denik.cz/56/f4/etzler7.jpg|Etzler se s alkoholem potýkal dlouhá léta.#

Abstinující alkoholik

„Samozřejmě je špatné pít alkohol v jakémkoliv množství. Takzvaný vyléčený alkoholik totiž není vyléčený, ale abstinující alkoholik. A rozhodně není dobré, byť by si dal i jednu sklenici piva. Protože si řekne, že si dá jednu, zítra taky jednu a pak už se znovu nastartuje ten proces alkoholismu,“ řekl Šípu psychiatr Jan Cimický.

Nemilosrdnou pravdu, že alkohol nad člověkem snadno vyhraje, zná dobře ale i sám Miroslav Etlzler. „Ten pocit, že máte alkohol pod kontrolou, je absurdní, protože vás to samozřejmě pohltí. Buď vám odejde mozek, nebo vnitřnosti. Já měl pocit, že mi začíná odcházet mozek. Protože pro mě povinnost už byla hodně vágní pojem,“ řekl před časem.

Nezbývá tedy než doufat, že oba výborní herci, kteří se objevují v mnoha českých seriálech a filmech, znovu do propasti způsobené alkoholem nespadnou. Je totiž spousta takových, kteří svou závislost nezvládli. Odstrašujícím příkladem může být i Oldřich Kaiser, který po nedávném vyhazovu z divadla skončil neznámo kde.

Kristýna Beranová

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů