Šíp.deník.cz

Divadelní skandál prožily Zubrnice: Proč Iveta Bartošová vyhodila Jirku Pomeje?

Amatérský soubor pobavil 12. ročník festiválku Závislý zubr bulvárním představením o Ivetě Bartošové a Jiřím Pomeje, na snímku vpravo. V komedii se objevili i Ladislav Štaidl, vlevo, Petr Muk, trenér aerobiku či bulvární novinář.
Amatérský soubor pobavil 12. ročník festiválku Závislý zubr bulvárním představením o Ivetě Bartošové a Jiřím Pomeje, na snímku vpravo. V komedii se objevili i Ladislav Štaidl, vlevo, Petr Muk, trenér aerobiku či bulvární novinář.
Zdroj: Deník/Radek Strnad
Sdílej článek:

Pestrý erotický život zpěvačky Ivety Bartošové a herce Jiřího Pomeje ukázalo ve své bulvární hře pražské divadlo Padni jak padni (PJP). V derniéře ji nabídl svým návštěvníkům v zubrnickém skanzenu na Ústecku 12. ročník divadelně-hudebního festiválku Závislý zubr. Herci celebrity nešetřili. Ukázali, jak Pomeje dostal Ivetu z protialkoholické léčebny, kolik do toho investoval a co mu to „vyneslo“. Vděčné a rozesmáté publikum se dozvědělo, jak Pomejemu Ladislav Štaidl půjčoval peníze na comeback Ivetky. Odehrál se v jakési malé vísce, grandiózní úspěch to tenkrát byl! Ještě před tím ale dřela v posilovně s osobním trenérem, až chudinka málem vypustila duši.

Zajímavá byla svatba. Zpíval na ní sice Petr Muk, ale sliby a sny o špercích, stovkách hostů a spřežení bílých koní se rychle rozplynuly. Divadlo ukazovalo zákulisní praktiky a úzké spojení Pomejeho s bulvárem. Předvedlo, jak „náhodně“ vyfocené Ivetino poprsí – prý slušný trojky – opět probudilo zájem o pohasínající hvězdičku.

Svatební noc se nekonala

Amatérský soubor Padni jak padni vzal publikum i na svatební noc novomanželů… k níž nakonec nedošlo. Údajně proto, že Artík – syn Štaidla a Bartošové – je zvyklý spát s maminkou. I takový byl humor pražských ochotníků.

Artík se sluchátky na uších

A „mráz šel po zádech“, když se Artík začal svíjet na zemi se sluchátky na uších. „Co jsi mu to pustila?“ ptal se Pomeje princezny Ivetky. „Své vánoční CD,“ prozradila. On se zhrozil… a brzo nato ho vyhodila. Odcházel bez ničeho, i trenýrky si musel půjčovat. Soucit najednou budil ten vousatý dobrák, když zjistil, že „letos na Thajsko nezbydou peníze“. V tu chvíli publikum, před žhavým sluníčkem skryté i pod kartónovými krabicemi, dojal natolik, že by někteří diváci půjčili zdrcenému Jiřímu i své… slipy. V tom horku…

Představitel Pomeje se divákům zamlouval

„Líbilo se mi, že herec z Prahy byl Pomejemu podobný. A hlavně, jak měl na krku obrovskou kalkulačku a pořád počítal, kolik mu Bartošová vynese,“ byla hrou nadšena i „zdrcena“ Petra Tomášková, návštěvnice festiválku.

Ještě je ale třeba dodat, že v nouzi nejvyšší dostal Pomeje od Štaidla kontakt na jinou hvězdu naší populární hudby, na Bílou. A kola šoubytnysu se rozjela dál. Jen je ještě třeba dodat, že šlo o Věru Bílou.

Ivetu Bartošovou v zubnickém skanzenu „mezi ploty“ hrála Šárka Frantová. Ta také odpovídala v rozhovoru pro Deník.

Letos má divadlo Padni jak padni 11. sezonu. Je těžké vymýšlet pro něj stále nová témata?

Čím dál těžší.

Byli jste zde i loni, jezdíte na festiválek Závislý zubr pravidelně?

Dá se říci, že ano. Zažili jsme téměř všechny ročníky.

Prozraďte – pro kterou akci vaše hry vznikají?

Pro náš jarní festival ve Stránčicích kousek od Velkých Popovic. Vznikl asi před 13 lety jako oslava narozenin, dnes je to akce podobná té zubrnické. Přijedou známí, hrají divadla i kapely… Další představení pak míváme ještě v Zubrnicích – a konec.

Minule jste zahráli v Zubnicích reality show VyVolení, letos jste vsadili na příběh osudové lásky dvou krásných mladých lidí – Ivety s Jiřího. Je pro vás bulvárnost obvyklá?

Autoři našich her si teď bulvární témata trochu oblíbili, herci si je ale asi až tak neužívají (smích). Už by to chtělo trošku změnu.

Nevymýšlí se někdy vaši scénáristé? Nemají bujnou fantazii?

Ne, o Ivetě Bartošové a Jiřím Pomeje jsme hráli jen pravdu: Autor pro hru pečlivě nastudoval veškerý bulvární materiál. Nic jsme si nevymysleli, ani jedna z absurdit, které v představení zazněly, nebyla z naší hlavy. Máme je z bulvárního tisku.

Hrála byste dnes jinak, kdyby v publiku seděla sama Iveta Bartošová?

Tak to určitě ne! Bylo by mi to jedno.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů