Šíp.deník.cz

Karel Gott: Král bouraček!

Slabost pro silné vozy ho párkrát málem stála život.
Slabost pro silné vozy ho párkrát málem stála život.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Mistr Karel Gott (70) má slabůstku, které se nezbavil ani po svatbě se svou manželkou Ivankou. Přestože se musel vzdát všech svých milenek a začít žít spořádaný život, jedna neřest mu přece jen zůstala. Vášeň pro rychlá auta, která se mu málem stala osudnou. A to rovnou čtyřikrát!

Příběhy dnes již kultovního seriálu Kobra 11. Přesně to za volantem zažívá zpěvák Karel Gott. „Jednou jsem jel kousek za Plzní a začalo lehce sněžit. V zatáčce jsem dostal smyk, auto šlo na střechu a zamířilo do vykáceného lesa, kde byly jenom pařezy zasypané sněhem,“ popisuje. „To auto už bylo celé v elektrice a po bouračce přestalo všechno fungovat. Nešla otevřít okna, dveře, prostě nic,“ vzpomíná Gott, který se ve vypjatých situacích chová dle svého vyprávění jako hotový akční hrdina.

„V tu chvíli jsem si uvědomil, že jsem před chvílí natankoval plnou nádrž. Hlavou mi tak probleskly záběry z filmů, ve kterých auta chvíli po nárazu vybuchují. Okamžitě jsem si ale vzpomněl i na jiný film, ve kterém karatisté vykopnou nohama dveře nebo okna. Když tedy elektrika nefungovala, zkusil jsem to po jejich vzoru a vykopl okno. V poli jsem pak udělal několik kotrmelců a čekal, kdy auto vybouchne,“ popisuje nebezpečnou situaci zpěvák, kterému život možná zachránila právě plná nádrž. Vybuchují totiž většinou plyny v poloprázdných nádržích.

Utíká z auta jako akční hrdina

Další autonehodu zažil v roce 1973 v Novém Strašecí. A paradoxně mu život zachránilo to, že nebyl připoutaný. „Vypadalo to, že hlavní silnice vede rovně, ale za kopcem jsem až v poslední chvíli zjistil, že míří doleva. Auto vyletělo ze silnice a udělalo několik přemetů. Mě to vymrštilo na zadní sedadla, kde jsem se schoulil a chránil si hlavu,“ vzpomíná Gott, kterému by podle jeho slov nepomohl ani airbag. „Střecha byla po nárazu stlačená do úrovně dveří. Nechci nikomu radit, aby jezdil bez zapnutých bezpečnostních pásů, ale mně to tehdy opravdu zachránilo život.“

Přestože se říká, že jízda městem je nejbezpečnější, nejkrvavější bouračku kupodivu zažil slavík v Praze. „To si Milan Chladil koupil pravého vojenského jeepa a chtěl mi ho předvést. Naštěstí za námi jel ve své octavii Jirka Štaidl. U náměstí Jiřího z Poděbrad totiž Milana přestal v jedné zatáčce jeep poslouchat. Narazili jsme do stromu, já jsem prolítl hlavou oknem,“ matně vzpomíná Gott, kterého před ohyzdnou jizvou zachránil právě Štaidl. „Cítil jsem, že mi na pravé straně hlavy něco vadí. Sáhl jsem si tam a vytáhl velký kus skla. Začal jsem samozřejmě strašně zvracet,“ vzpomíná. „Kdyby tam nebyl Jirka Štaidl, který mě odvezl k profesoru Sedláčkovi do vinohradské nemocnice, nevím, co by se dělo. Ve špitále mě ihned vezli na sál. Pak mi řekli, že kdyby mě Jirka přivezl o pár minut později, musel bych v lepším případě na plastiku tváře. Byla to vážně otázka několika minut,“ popisuje hororovou situaci český klenot.

Teď ho raději vozí řidič

Nejbanálnější autonehoda se mu přihodila v Německu. Přesto i ta mohla skončit hůř, nad Karlem ale opět stáli všichni jeho andělé strážní. „Byla to opravdu rychlovka. Z Německa jsem si vezl domů tapety, dostal jsem smyk a narazil bokem auta na svodidlo. To mě odhodilo na kamion a auťák se roztočil jako káča. Víko od kufru odletělo a za ním letěly i ty tapety, které se rozvinuly a nádherně vytapetovaly okolní stráně. Policajti se děsně bavili,“ vzpomíná Gott, který doufá, že další bouračky jej nepotkají.

Možná proto taky má jako jedna z mála českých celebrit svého osobního řidiče Oldu, který je mu kdykoli k dispozici. Kvůli Gottovi dokonce podle svých slov abstinuje, protože nikdy neví, kdy si slavík vzpomene, že někam potřebuje odvézt.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů