Šíp.deník.cz

Kryštof se vrací ke kořenům, na klubovou scénu

Nové promo foto skupiny Kryštof
Nové promo foto skupiny Kryštof
Zdroj: EMI
Sdílej článek:

Kapela Kryštof se rozhodla připomenout sobě i fanouškům své začátky a vrací se na klubová pódia. V rámci JEVIŠTĚ KLUB TOUR 2010 odehraje během října a listopadu šestnáct koncertů, mnohé z nich v místech, kde nikdy nebo dlouho nehrála. Zazní staré hity i nové písně z poslední desky Jeviště. „Hráli jsme v opeře, po univerzitních aulách, odjeli halové turné, festivaly a v klubech se dva roky neukázali. Stýskalo se nám. A navíc podle ankety na našem webu www.krystof.net jsou klubové koncerty mezi našimi fanoušky nejoblíbenější, tak jim vycházíme vstříc,“ říká o návratu kapely do klubů zpěvák a kytarista Richard Krajčo.

Kryštof klubovým turné podpoří své poslední album Jeviště, jehož se od vydání v lednu prodalo na 15 tisíc kusů. Do rádií také pouští třetí singl, skočnou skladbu DuDuDuu, k níž kapela zvažuje i klipovou podobu.

Praha, Ostrava a Brno mají smůlu

Jeviště Klub Tour 2010 tak zavede kapelu na netradiční štace, i když se v rozpisu najde i pár velkých měst, jako třeba Pardubice, kde turné 1. října vypukne, nebo České Budějovice a Zlín. Záměrně vynechává Prahu, Ostravu a Brno, kde Kryštof odehrál halové turné k desce Jeviště.

A tak se mohou těšit fanoušci v Aši, Uhlířských Janovicích, Rumburku, Krnově či Herálci, kde turné 20. listopadu skončí. „Klubů s odpovídající kapacitou pět set až tisíc lidí v Česku už zase tolik není. Dali jsme přednost buď místům, kam se rádi vracíme, nebo kde jsme nikdy nehráli,“ vysvětluje Krajčo.

Lístky jsou k dostání od začátku září v předprodejích a podrobné informace o všech šestnácti koncertech najdou fanoušci na oficiálním webu kapely www.krystof.net.

Přdskakovat bude brněnská kapela Su Za Play

Roli předskokana Krajčo a spol. svěří brněnské formaci Su Za Play, kterou tvoří bardi z brněnské rockové scény, otřískaní z kapel Narvan a Helmutova stříkačka. „Tyhle dvě kapely mě hodně ovlivnili a tak jsem rád, že můžeme vzít sebou partu, ve které jsou takhle dohromady,“ vysvětluje výběr Krajčo.

ROZPIS KRYŠTOF JEVIŠTĚ KLUB TOUR 2010


Všechny koncerty začnou ve 20 hodin

01.10. - Pardubice - PVV Ideon
02.10. – Velké Meziříčí – Jupiter Club
08.10. – Plzeň – Šeříkovka
09.10.– Aš – Klubíčko
15.10.– Jablonec nad Nisou – Eurocentrum
16.10.– Uhlířské Janovice – Kulturní dům
21.10.– Česká Lípa – KD Crystal
22.10.– Děčín – Beseda
23.10.– Rumburk – DK Střelnice
29.10.– Krnov – Kofola Music Club
30.10.– Písek – Kulturní dům
11.11.– Zlín – Masters of Rock Café
12.11.– České Budějovice – Basilika
13.11.– Jindřichův Hradec – KC Jitka
19.11.– Litomyšl – Kotelna Music Club
20.11.– Herálec – Kulturní dům

(zdroj: EMI)

(zdroj: bulvar.cz)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů