Šíp.deník.cz

Zdeňka Žádníková Volencová a její Hra na anděla

Zdeňka Žádníková Volencová
Zdeňka Žádníková Volencová
Zdroj: stránky herečky
Sdílej článek:

Není snad nikdo, kdo by ji neznal. Herečka Zdeňka Žádníková Volencová představovala léta Ivanku Rubešovou v nejsledovanějším seriálu TV Prima „Vékávéčka“, která na podzim skončila. Málokdo už ale ví, že Zdeňka je i divadelní herečka, na rozdíl od svého komerčního televizního angažmá ale hraje v ambiciózních, kritiky ceněných představeních - v současné době ji můžeme vidě v divadle v Dejvicích v Bratrech Karamazových, v roli Kateřiny Ivanovny, a v muzikálu Muž bez minulosti. V létě pak dostala angažmá v novince tradičního festivalu Letní shakespearovské slavnosti, ve hře Jindřich IV., spolu s Janem Dolanským, Ladislavem Mrkvičkou a Norbertem Lichým. Což ale opět není všechno. Kromě charity, které se věnuje ve svém Nadačním fondu, Zdeňka také ráda píše. Její fejetony se pravidelně objevují v časopise Betynka, a teď jí dokonce vychází knížka! A ta má ve středu svůj křest…

V nakladatelství Mladá fronta vyšla kniha Hra na anděla. Autorkou veršů je herečka Zdeňka Žádníková Volencová, autorem obrazové části je výtvarník a fotograf Ivo Chvátil.

Obraz Ivo Chvátila

Část výtěžku z prodeje bude věnována ve prospěch Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové.

Autogramiáda obou autorů spojená se křtem knihy se koná ve středu, 21. dubna v 17 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze.

Kniha obrazů a veršů. Doporučená četba ke skleničce portského…

Je ticho po půlnoci/a hraješ na mne anděla./Krásko…/je tak trochu padlý/v

sametu tvého těla/ten nebeský posel./Škrtí se v odříkání./Nesedí mu pokora./a

přece baví mne/ta Tvá hra na anděla,/co seshora do klína mi pad,/aby vzal mě

se sebou/do oblak/se zvoláním-/Nebesa bezbožná…/


(zdroj: bulvar.cz)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů