Šíp.deník.cz

11 neuvěřitelných faktů, které rozhodně neznáte a VYRAZÍ vám DECH!

Některé věci člověka opravdu překvapí.
Některé věci člověka opravdu překvapí.
Zdroj: youtube.com
Sdílej článek:

Už jste někdy slyšeli, že spousta věcí v životě nedává smysl? A že tomu nevěříte? Těchto jedenáct velmi překvapivých faktů vás možná přesvědčí, že se mýlíte.

1) Planeta Země je obrovská a žijí na ní miliony druhů. Ze všech živočichů je na světě nejvíc hmyzu. Brouci, housenky a podobná havěť totiž tvoří neuvěřitelných 25 procent veškeré živé populace na Zemi.

2) Spojené státy zná snad každý jako zemi, která se rozhodla starat o blaho celého světa. Aspoň nám běžným lidem se to tak prezentuje. Jenže, někdy se situace v průběhu let až nečekaně změní. Zažil to i svržený irácký vůdce Sadám Husajn, kterého Američané před časem zlikvidovali. Ještě v roce 1980 bylo něco podobného nemyslitelné – Sadám tehdy dostal Zlatý klíč od města Detroit a stal se jeho čestným občanem…

3) Buráky jsou oblíbené hlavně mezi dětmi, ale málokdo tuší, že patří také k nejmilejším pochoutkám výrobců dynamitu. Právě buráky jsou jednou z jeho tříštivých složek.

4) Podle americké statistiky je 23 procent všech obrázků z firemních fotokopírek zahlceno něčím jiným, než kopírováním pracovních textů – téměř čtvrtina tamních obyvatel si mnohem raději fotí na kopírce své vlastní pozadí.

5) Většina rtěnek, kterými si ženy zdobí svá ústa, se vyrábí za pomoci rybích šupin. Je asi dobře, že tohle spousta mužů vůbec netuší.

6) A jedna dobrá zpráva pro milovníky piva – v minulosti (v Anglii) se servírovalo dokonce jako vhodné pití k snídani. V amerických pivech se jako přísada používá také želatina z rybího měchýře…

7) Chobotnice je jediné zvíře na zemi, které má tři srdce…

8) Velryby mají zvláštní taktiku, když musí bojovat se žraloky. Velkou rychlostí do nich udeří zespodu a silou svého těla jim doslova roztrhají vnitřní orgány.

9) Každý měsíc, který startuje v neděli, bude mít všemi neoblíbený den – pátek 13.

10) A když si spočítáte všechna čísla na ruletě, víte kolik vám vyjde? 666. Číslo samotného satana. I lidé, co vymysleli hazard tak podle všeho moc dobře věděli, co dělají.

11) A nejzábavnější skutečnost na konec – víte, jak rychlé jsou lidské prdy? Podle měření dosahují maximální rychlosti 7 km/h.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů