Šíp.deník.cz

Fotogalerie: Hřích a krása burleskních tanečnic

15 fotografií 15
Zdroj: www.profimedia.cz
Moulin Rouge Hřích a krása burleskních tanečnic Moulin Rouge Moulin Rouge
Sdílej článek:

Do pařížské čtvrti Pigalle nedaleko slavného Montmartru, kde se nachází proslulý kabaret Moulin Rouge, se dennodenně sjíždějí tisíce turistů. Někteří si pitoreskní rudý mlýn jen fotí, ti odvážnější vstoupí dovnitř a stráví v něm příjemný večer. První taneční představení se zde odehrálo už v roce 1889.

Ještě by vás mohlo zajímat: Jaké škody dokáže nepáchat nevhodně upravené obočí? 

V Moulin Rouge se zrodil nový druh zábavy – vystupující dámy jednou začaly tančit tak, že nohy vykopávaly až nad hlavu. Přítomným mužům se tajil dech, neboť pod bohatě řasenými sukněmi se skvěly holé nohy a odvážné kreace ukázaly dříve jen tušené. Ovšem nenechte se mýlit, kabaret není žádné doupě s povolenými mravy! V Moulin Rouge koncertovaly věhlasné hvězdy jako Edith Piaf, Charles Aznavour či Frank Sinatra a místa si tu v předních řadách rezervovali i členové britské monarchie.

Krása bez závoje

V padesátých letech minulého století se kabaretní dámy profesionalizovaly a rekrutovaly se především z řad baletek, což platí dodnes. Sehnat job v Moulin Rouge znamená prestiž, a ne něco, kvůli čemu by bylo nutné pohybovat se výhradně kanály. Jde totiž o umění, nikoli o nějakou obscénní show.

Nejslavnější kabaret v Česku jménem Červená sedma fungoval za první republiky a nacházel se v pražské Vodičkově ulici. Účinkovaly v něm významné osobnosti, například Jaroslav Hašek, Vlasta Burian či Eduard Bass. V roce 1968 uvedl podnik v rámci své varietní show i výstup, se kterým slavná americká herečka Bety Grable patřila mezi hvězdy varieté.

FOTOGALERIE: GENIÁLNÍ „ŠIKULOVÉ". Jak se dá opravit věc? Tohle vás vážně pobaví

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů