Šíp.deník.cz

ORGASMUS NA SKLE! Petr Jedinák zachycuje ženskou tvář v okamžiku vyvrcholení

26 fotografií 26
Zdroj: Petr Jedinák/koláž: Šíp
Fotografie ze série Orgasmické portréty. Fotografie ze série Orgasmické portréty. Fotografie ze série Orgasmické portréty. Fotografie ze série Orgasmické portréty.
Sdílej článek:

Petr Jedinák (*1963) je pražský fotograf, který bývá označován za dekadenta. Fotí již více než 40 let, svého času působil i jako šéf fotografie pro Reflex. Kromě digitální fotografie, ve které je naprostý profesionál, se věnuje také technice mokrého koloidového procesu, zvanému ambrotypie. Právě touto technikou, která pochází z roku 1851, fotí ženy v okamžiku, kdy dosáhnou orgasmu.

Co mají ambrotypie a orgasmus společné? Jde o jedinečný, neopakovatelný okamžik. Při fotografování vzniká jedna jediná fotka, fotograf má jeden jediný nevratný pokus a pokud se fotografie nepodaří, zkrátka nebude existovat. Stejně je to i s orgasmy, kdy každý z nich je jedinečný a neopakovatelný.

Ambrotypie je mokrý kolodiový pozitivní proces, kdy vzniká přímo ve fotoaparátu jediný exemplář fotografie na skle. V současné době má sbírka Orgasmické portréty přes sedmdesát kousků a stále se rozrůstá. Ženy jsou většinou samy překvapené tím, jak vypadají při vyvrcholení. Nejmladší účastnici focení bylo 18 let, nejstarší 75. Cílem je mít jich 365. Na každý den v roce.

Dále vás může zajímat: 

Sexy Alena Šeredová UPOZADILA při rozvodu své ego…ale BULELA JAK ŽELVA!

Kam za sexuálními zážitky? Tady jsou NEJHŘÍŠNĚJŠÍ města světa!

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů