Šíp.deník.cz

Realistický, nebo prostě DĚSIVÝ? Žena vytvořila dort KRÁLOVSKÉHO PÁRU!

Svatební horečka kolem královského páru je na svém vrcholu. Lidi se na den D připravovali různě – ať už čekali týden před svatbou ve stanech před kaplí Sv. Jiřího ve Windsoru, nazdobili si své domy nejrůznějšími suvenýry a podobiznami Harryho a Meghan, nebo jako tahle paní vytvořili monstrózní dort Harryho a Meghan!

1 / 18
Princ Harry Meghan Markle Dort

Lara Mason, profesionální cukrářka, toho za svůj život už upekla tolik. Kromě klasických makronků, větrníčků a koláčků se věnuje i dortům.

Koláč se smetanou a nepečený dortZdroj: Gurmet

Prozatím se Lara věnovala zdobeným klasickým dortům na dětské oslavy, ale řekla si, že by mohla zkusit něco většího. Něco bizarnějšího.

Matka dvou roztomilých dvojčátek se rozhodla vytvořit dort pro své dcery, a ne tak ledajaký. Vtiskla do něj totiž jejich podobu!

 Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

,,Na narozeninový dort svých dcer jsem použila strašně moc ingrediencí. Ty, jak předpokládám, budu z podlahy drhnout ještě několik měsíců poté,“ uvedla nadšená cukrářka.

Své dvě dcery nejdřív s dorty vyfotila a potom začala péct. Vytvořit něco tak unikátního a děsivého jí trvalo cca sto dvacet hodin čistého času. Na dortu pracovala několik týdnů.

 Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

Seznam ingrediencí je opravdu těžkotonážní. ,,Použila jsem 44 vajec, 2,2kg mouky, 5kg čokolády, 3kg polevy, 4kg krému a spoustu, spoustu másla,“ prozradila Lara.

,,Dcerky byly z dortu nadšené,“ přiznala Lara. ,,Která jiná matka by tohle na první narozeniny svých dcer udělala?“

Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

,,Chápu, že pro některé lidi to nebude šálek jejich kafe, ale málokdo s radostí dělá takové šílené věci, tak jsem si řekla… proč ne?!“ dodává se smíchem.

Když se královská svatba začala nezadržitelně blížit, napadlo Laru, že by mohla udělat něco ještě šílenějšího – dvě obrovské dortové skulptury královského páru!

Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

Lara Mason nad dortem strávila zhruba 250 hodin, což se na něco tak realistického zdá pořád málo. Na základy dortu Lara použila 300 vajec, 15kg mouky, 15kg másla a 15kg cukru. Dortem by mohla nakrmit 500 lidí, kdyby ho přinesla na královskou svatbu, pochutnal by si zřejmě každý.

Aby vše drželo pohromadě a vypadalo to realisticky, musela Lara použít více než 10kg krému, 20kg čokolády na modelování a 50kg fondantové polevy.

 Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

Lara pro deník Mirror uvedla: ,,Byla to opravdová dřina, ale jsem strašně potěšená a strašně pyšná. Vždyť kolik lidí by se do něčeho takového vůbec pustilo?"

,,Je to ten nejvyšší dort, jaký jsem kdy udělala, vezmeme-li v potaz, že Princ Harry měří skoro metr devadesát a já chtěla dodržet všechny proporce.“

 Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

Lara také prozradila, že nejhorší části na celé výrobě nebylo pečení nebo skládání, ale modelování obličejů. Musela si vytisknout obrovskou fotografii páru a pracovat podle ní. Výsledek rozhodně stojí za to.

Šikovná cukrářka dort udělala pro Cake International Event, což je událost, kde se cukráři z celého Spojeného Království sejdou a předvedou své nejlepší výtvory.

 Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

Mluvčí události uvedl:,,Dort byl vytvořen k posunutí designérských hranic, co se umění v dekoraci dortů týče, a nikdy nebyl určen k jídlu, ale k obdivu tisíců a tisíců návštěvníků naší události.“

Lara Mason má být určitě na co pyšná. Takový dort se jen tak nevidí, a pokud by ho vyfotografovala a poslala Harrymu a Meghan, možná by si zajistila místo v cukrářském týmu na jejich svatbě. Co na dort říkáte vy?

Princ Harry Meghan Markle DortZdroj: winto

Podívejte se na ty nejkrásnější dorty na světě:

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů