Šíp.deník.cz

Selfíčka jsou NEBEZPEČNĚJŠÍ, než by vás napadlo! Zjistěte proč!

Ačkoli selfie fotí i slavní, odborníci před nimi varují.
Ačkoli selfie fotí i slavní, odborníci před nimi varují.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Uchováváte si sice daný moment na vždy, ale možná ho při tom ani skutečně nežijete…

Uvažte: v telefonu máte spoustu vlatních fotografií, které jen zabírají místo. Děti nového milénia podle průzkůmů tráví každý týden více než hodinu jen zabíráním selfíček. A jak naznačuje poslední studie, pokud to takhle bude pokračovat, dostanou se až na 25 700 selfie za život.

A špatné na tom je, že možná i vám po čase připadají ta selfíčka otravná a hloupě pubertální…

Podle všeh dokonce mohou být riskantnější, než si myslíte. V roce 2015 bylo pořizování selfie jako příčina smrti uvedeno ve více případech než napadení žralokem. Zemřelo téměř 50 lidí.

To je ale samozřejmě extrém, když si budete dávat pozor, těžko se vám při usmívání do objektivu něco stane. Spíš jde o to, jak moc velký vliv na nás mají současné technologie. Často se totiž víc soustředíme na to, aby vše dobře vypadalo na fotce, a přitom si neužíváme ten moment, který zažíváme. Jako třeba tenhle chlapík…

Zkuste si proto tohle selfie cvičení, co doporučují odborníci: Před každou selfie buďte minutu opravdu všímaví ke svému okolí. Dávejte pozor na to, jak se ostatní cítí, to je to, co všímavost znamená. Vyděláte na tom – taková věc totiž snižuje stres, uklidňuje tlak a udržuje mozek čilý a zdravý.

A to nejlepší? Když si budete víc všímat momentu, který se snažíte zachytit, bude vám pak méně záležet na tom, kolikrát dostane „To se mi líbí" na Facebooku.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů