Šíp.deník.cz

TIP NA FILM: Topmodelka překvapila v kontroverzním příběhu o vraždě studentky!

Hlavní hvězdy snímku S tváří anděla
Hlavní hvězdy snímku S tváří anděla
Zdroj: Cinemart
Sdílej článek:

Inspirace ve skutečném případu vždy slibuje strhující děj. Stejně jak tomu i ve filmu S tváří anděla vyprávějícím zapeklitý příběh vraždy studentky.

Děj: Filmový režisér Thomas Lang (Daniel Brühl) přijíždí do Itálie, aby zde natočil film. O čem? Námět mu dala novinářka Simone Fordová (Kate Beckinsaleová), která napsala knihu o kontroverzním soudním případu teprve dvacetileté studentky obviněné z vraždy spolubydlící! Lang i Fordová v Itálii navštěvují místo činu a ještě blíže se seznamují s případem, s mediálním šílenstvím a s tlakem veřejnosti. Lang navíc potkává bezstarostnou studentku Melanii (Cara Develingneová) a uvědomuje si, že nechce točit násilný film, ale dílo o lásce a především o oběti. Jenže kdo vlastně je skutečná oběť?

Klady: Velmi emotivní a temný příběh především díky faktu, že je inspirován skutečností. Topmodelka Cara Delevingneová ukázala, že nemá jen hezkou tvářičku, ale i velký herecký talent.

Zápory: Producenti měli počkat na vynesení rozsudku. Film se natáčel v době, kdy nebyla pravda známá a úplně postrádá vyvrcholení.

Ze zákulisí: Film je inspirován skutečným případem. Americká studentka Amanda Knoxová a její přítel Rafaele Sollecito byli obviněni a odsouzeni za to, že v roce 2007 při skupinovém sexu ubodali spolubydlící Meredith Krecherovou. Odseděli shodně čtyři roky a až letos v březnu (rok po natáčení) je soud definitivně zprostil viny. Film se natáčel v Itálii na přelomu let 2013 a 2014.

Žánr: drama

Režie: Michael Winterbottom

Hrají: Kate Beckinsaleová, Daniel Brühl, Cara Delevingneová, Genevieve Gaunt, Alistair Petrie

Stopáž: 101 minut

Hodnocení: tři a půl hvězdy (maximum je pět)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů