Šíp.deník.cz

VIDEO: Malá baletka porazila rakovinu. I s jednou nohou svým uměním vyráží dech!

Malá Gabi ví, jak se bojuje o splněné sny.
Malá Gabi ví, jak se bojuje o splněné sny.
Zdroj: youtube.com
Sdílej článek:

Gabi Shullová byla až do svých devíti let obyčejnou dívkou jako ostatní. Pak ji ale potkala lidská tragédie. Její dětské tělo napadla rakovina, aby ji lékaři zachránili, museli dívce amputovat nohu, protože nemoc bujila v jejím koleni. Na vše se přišlo více méně náhodou, kdyby se Gabi před lety nezranila při bruslení, možná by už nebyla mezi živými. Po 12 chemoterapiích se odborníkům povedlo zmenšit její nádor tak, aby šel vyoperovat. Jenže to byl pro tuhle odvážnou dívenku teprve začátek.

Nesmí vám uniknout
Nesmí vám uniknout

Díky nezlomné vůli se dokázala Gabi vyrovnat i se ztrátou končetiny. Když na operaci došlo, její rodiče se rozhodli pro zcela inovativní zákrok, při kterém sice Gabi přišla o část nohy, ale díky přeoperovanému a otočenému chodidlu si zachovala maximální možnou hybnost.

Laicky řečeno jde o zákrok, při kterém vám kolenní kloub nahrazuje kotník a chodidlo otočené o 180 stupňů. Jen díky tomu se dívka mohla dál věnovat jediné činnosti, která ji naplňuje štěstím – baletu.

„V době, kdy bylo potřeba udělat to rozhodnutí, jsme všechno řešili i s Gabi," přiznává dívčina matka Debbie. „Ukazovali jsme si videa, co všechno po zákroku mohou lidé díky této operaci dělat. Líbilo se nám, že kdyby chtěla, mohla by klidně lézt po horách, jezdit na vodních lyžích nebo právě tancovat."

Jediným negativem celého zákroku tak je nevzhledně otočené chodidlo v koleni… Ale estetický dojem bylo to poslední, co Gabi řešila. „Chtěli jsme především, aby mohla vést i nadále plnohodnotný život," uzavřela její maminka.

A to se podařilo. Gabi si dokonce díky svému tanečnímu talentu a nesmírné odvaze a vůli získala tisíce příznivců po celém světě. Čím to dokázala, se můžete podívat v našem videu.

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů