Šíp.deník.cz

VIDEO: SOUBOJ za pomoci OCASŮ! Muž natočil klokaní rvačku v ulicích Austrálie

Zdroj: Profimedia
Sdílej článek:

Šokující boj dvou klokaních samců natočil Australan, když jel autem vyzvednout syna ze školky. Potkat u protinožců klokana není až tak zvláštní, ovšem boj, který probíhal mezi dvěma samci, už trochu nezvyklý je.

Zdroj: Youtube

Klokaní souboj připomíná boxery v ringu. Oproti úderu lidskou pěstí sice nemá úder předních tlap klokana takovou sílu, zato kopanec zadních nohou může být pro člověka i smrtelný. A protože takový klokan těžko pochopí férová pravidla boxu, raději ho do ringu nezvěte.

Video názorně a jasně ukazuje, jak klokani dokážou kopnout oběma nohama naráz. Ne že by snad v mládí trénovali asijské bojové sporty, obdivuhodnou rovnováhu jim zajišťuje svalnatý ocas, o který se v lítém boji mohou opřít.

A co klokaní samce k soubojům vede? Je to touha po nadřazenosti a vedoucí pozici, která je u klokanů spojena s privilegiem oplodňovat samice. Těch bývá totiž v tlupách méně než samců, a tak se k sexuálnímu potěšení nedostane jen tak nějaký klokan. Právo na pohlavní spojení má jen ten nejsilnější z tlupy.

Co jste možná o klokanech nevěděli:

- Klokan při chůzi nemůže střídat obě nohy a pohybuje se jen skákáním snožmo. Při plavání však nohy bez problémů střídá.

- Klokaní mláďata se rodí už po sedmi týdnech matčina těhotenství coby drobní slepí červíci. Přestože ještě ani nemají vyvinuté zadní nohy, vyškrábou se na matčinu srst a usadí se ve vaku, kde jejich vývoj pokračuje.

- Ke spásání trávy klokani používají jen přední zuby. Když se opotřebují a vypadnou, narostou jim nové. Pokud se stane, že se opotřebují i ty poslední, zvíře nemůže konzumovat potravu a uhyne hladem. 

Může vás ještě zajímat: 

VIDEO: Německý puberťák ilegálně vylezl na pyramidu v Gíze. Celé to natočil!

Čím chrastí CHŘESTÝŠ? Dvojice nadšenců mu ve fascinujícím videu ROZŘÍZNE OCAS!

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů