Šíp.deník.cz

ALIGÁTOR zablokoval dopravu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Městečko Hardeeville v Jižní Karolíně zažilo dopravní kolaps. Důvod? Hlavní silnici si jako místo odpočinku zvolil obrovský aligátor! Třímetrový krokodýl tu způsobil několikakilometrové kolony a hasičům trvalo přes dvě hodiny, než zvíře pomocí provazů dotáhli do nedalekého lesa.



Škytá už šest let!



Určitě vás už mnohokrát "přepadla" škytavka, proti níž nepomáhaly ani vypité litry vody, ani zadržený dech. Ale zkuste si představit, že se téhle zákeřné křeče nemůžete zbavit celých šest let! Přesně to potkalo uklízečku Amandu Westonovou z anglického Hullu.

Nešťastná Angličanka škytá šestkrát denně, vždy ve stejný čas, ve dne i v noci, a ročně tak proškytá v průměru 730 hodin! "Nevím, co to způsobilo. Nejdřív to trvalo týden, pak měsíc, dva. Teď to bude šest let. Už se to pro mě stalo rutinou, ale šíleně mi to leze na nervy. Hlavně v noci, kdy mě škytání probouzí," lamentuje Amanda, které (zatím) nedokázali pomoct ani lékaři.

Největší bublina světa



Tenhle pán to s bublifukem umí! Dokonce tak dobře, že se dostal do Guinnessovy knihy rekordů. Londýnský umělec Sam Heath totiž "vyčaroval" největší mýdlovou bublinu na světě! Její rozměry jsou 6 x 1,5 x 1,5 metrů a Sam, uměleckým jménem Samsam Bubbleman, tvrdí, že vytvořit ji nebylo nic složitého.

"Je to všechno o dobrém namíchání kapaliny, z níž se bubliny tvoří. Když máte správnou konzistenci, nepotřebujete žádné speciální náčiní," tvrdí Sam, kterému k výrobě bublin stačí obyčejné klacíky spojené provazem.

Monolit na Marsu

Po známém "obličeji" vydal Mars další tajemný objekt. Tentokrát zachytily průzkumné sondy záhadný čtvercový monolit! "Může být tak pět metrů vysoký," tvrdí Yisrael Spinoza, mluvčí arizonské vesmírné univerzity. A jak se krychle na Mars dostala? "Nepředpokládáme, že je to dílo nějakých mimozemšťanů, spíš se jedná o úlomek skalního podloží," dodává.

Morčata - Atleti v Guinnessovce



Tak tohle je elita mezi morčaty: hlodavci Flash a Diesel se od minulého týdne mohou pyšnit tituly nejrychlejšího a nejdále skákajícího morčete. Prvně jmenovaný zaběhl v závodech těchto hlodavců v centrálním Londýně desetimetrový sprint v čase 8,81 vteřin, druhý přeskočil vzdálenost 20,5 cm. "Věděla jsem, že Flash je rychlý, ale že zvládne deset metrů pod devět vteřin, v to jsem ani nedoufala," jásala majitelka jednoho ze šampionů Katie Rellisová.

Život jí zachránila velryba



Čínská potápěčka Yang Yun měla pořádné štěstí. Když se totiž v obřím akváriu Harbin Polar Land během soutěže v zadržení dechu začala topit, život jí zachránila velryba! Statečný kytovec - druh běluha severní - dívčiny nohy jemně uchopil do tlamy a vystoupal s ní nad hladinu!

"Když jsem se začala dusit a polykat vodu, najednou mě nějaká síla vytlačila nahoru," popisuje Yang. Běluha jménem Mila má prý lidi moc ráda, život však zachránila poprvé.

OBAMA, nebo JOKER?



Veřejnost se baví, ale asistenti Baracka Obamy zuří. V USA se totiž objevil plakát, který amerického prezidenta paroduje - znázorňuje ho jako Jokera, slavnou (zápornou) postavu z filmů o Batmanovi.

"Je to za hranicí korektnosti, tohle už není politická satira, ale trapnost," zní z Bílého domu. Američané si však myslí něco jiného - obrázek s Barackem-Jokerem zaplavuje jejich emailové schránky a server, na němž se karikatura poprvé objevila, kvůli náporu návštěvníků zkolaboval.

.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů