Šíp.deník.cz

Čím naplnit cestovní lékárničku

Čím naplnit cestovní lékárničku
Čím naplnit cestovní lékárničku
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Nezáleží na tom, jaký kus země budete vlétě objevovat. Vždycky je dobré mít usebe lékárničku, která obsahuje univerzální léky azdravotnické pomůcky, které rychle pomohou řešit nečekanou nemoc nebo úraz. Co byste si na dovolenou určitě neměli zapomenout přibalit? Tady jsou naše tipy!

Co nás potkává na dovolené nejčastěji?

Záněty šlach asvalů, gynekologické záněty, úrazy, otoky aspáleniny… To jsou naprosto běžná trápení, se kterými se můžeme na dovolené potkat. Vlékárničce by proto neměly chybět ani léky sobsahem enzymů. Enzymy jsou „chytré bílkoviny“, které mají vtěle nenahraditelnou funkci. Dokážou rychle posílit imunitu apovzbudit organismus vboji sinfekcemi azáněty. Tyto léky také pomáhají vstřebávat otoky způsobené vedry adlouhým nepohodlným sezením vdopravních prostředcích. Jsou účinné při léčbě úrazů, jako jsou pohmožděniny, poranění šlach, svalů anebo zlomeniny. Zkracují totiž dobu léčby aurychlují regeneraci.

Náš tip Wobenzym od 200Kč

Zažívací potíže

Změna prostředí může uněkterých jedinců vyvolat průjmové onemocnění. Vaše lékárnička by proto měla obsahovat Smectu, Endiaron nebo jiný přípravek proti průjmu. Pro případ, že by vás začasla pálit žáha, nezaškodí vzít ssebou jedlou sodu.

Cestovní nevolnosti

Cestovní nevolnost neboli kinetózu má na svědomí aparát středního ucha. Během jízdy naše oči vidí to, co neodpovídá pocitům. Zatímco například vautě se nic nepohybuje, hýbe se všechno okolo, atak dochází kpodráždění nervů, poklesu krevního tlaku azvracení. Zklasických léčiv je běžně kdostání žvýkačka Travel-Gum. Pokud dáváte přednost prášku, volně kdostání je Kinedryl. Tyto prostředky možná použijete už cestou na dovolenou, avšak určitě se hodí vzít si větší množství, které později využijete před výletem lodí nebo projížďkou na velbloudovi.

Záludné bolesti

Pokud vás začnou bolet nohy, záda, klouby či svaly, pomohou hřejivé náplasti fungující na bázi přirozené tepelné terapie. Jsou vhodné pro každého. Přibalte imasážní krém Alpa. Vyvrtnutý kotník nebo bolest po pádu zkolečkových bruslí či kola zmírní mast typu Dolit. Na náhlou bolest zubů nebo hlavy zaberou volně prodejné léky, stačí se poradit slékárníkem.

Problémy očí

Preventivně vaše oči ochrání sluneční brýle. Znadměrné zátěže, prachu, sluníčka, slané vody se občas objevuje lehký zánět očí, ošetření zajistí borová voda.

Hmyz aalergie

Alergici si své léky jistě pečlivě sbalí, ale vy, kteří si myslíte, že žádnou alergií netrpíte, si jako pojistku přidejte do lékárničky přípravek Fenistil gel, který spolehlivě pomáhá na otoky po bodnutí hmyzem, svědění, alergickou kopřivku adalší kožní reakce. Účinné jsou imasti sobsahem aloe vera.

Pozor na sluníčko!

Na úpal aúžeh – nejčastější onemocnění zpřehřátí – žádné medikamenty nejsou. Doporučuje se především ochlazování organismu aklid. Pokožku před slunečním zářením chraňte přípravky sUV filtrem, ale vyplatí se mít ssebou iprostředky na spáleniny. První pomoc na zmírnění podráždění kůže uspálení od sluníčka účinně poskytne například Panthenol pěna.

Nebezpečí klimatizace

Dejte si pozor na prudké změny tělesné teploty iteploty vzduchu okolo nás. Přehřátý organismus sice prudce ochladíme pitím studených nápojů stejně jako používáním klimatizace, ale tím si můžeme dost ublížit. Prudká změna teploty vkrku oslabuje odolnost apřipraví tak příznivou půdu virům, jejichž přítomnost poznáte podle dráždivého kašle. Klimatizace vysouší nosní sliznici, která je za ideálního stavu pokryta vrstvou vlhkého hlenu, jenž nás před viry chrání. Jakmile se hlen vdýchacích cestách vysušuje, zvyšuje se riziko nákazy aopět se může objevit kašel.

Intimní hygiena

Abyste předešla nepříjemným vaginálním infekcím, vybavte se speciálním přípravkem na intimní hygienu. Vyberte si ty sobsahem přírodních látek santibakteriálními účinky, které nepůsobí dráždivě na pokožku.

(jan)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů