Šíp.deník.cz

Co našlo Apollo 20 na Měsíci?!

Stanuli astronauti tváří v tvář cizí civilizaci?
Stanuli astronauti tváří v tvář cizí civilizaci?
Zdroj: Archiv
Sdílej článek:

Jak známo, první lidská posádka vystoupila na povrch Měsíce z Apolla 11. Stalo se tak v roce 1969. Další expedice šly pěkně jedna za druhou, aby se za pouhé tři roky náhle zastavily na čísle 17. Následné lety byly už jen na oběžnou dráhu Země v rámci programu Sojuz-Apollo. Podle jistých informací ale 16. srpna 1976 vzlétlo ve vší tajnosti i Apollo 20 s americko-sovětskou posádkou, které opět směřovalo k Měsíci. Mělo prozkoumat neznámé těleso, které odhalily předešlé výpravy při snímkování povrchu.

Koráb starý 1,5 miliardy let

Lovci záhad údajně mají i zprávu z mise, která hovoří o tom, že objekt doutníkového tvaru je obrovský, což bylo patrné už ze snímků. Na výšku má zhruba půl kilometru na délku 3,3 kilometru. Navíc je velmi starý, pole odborné analýzy zhruba 1,5 miliardy let. Plavidlo bylo údajně prozkoumáno ještě dříve, než na povrch Měsíce vstoupil člověk.

Start Apolla 20

Americké úřady tvrdí, že mise Apolla 20 je nesmysl a poukazují na to, že kdyby kosmický koráb skutečně odstartoval, určitě by to nešlo utajit. Zastánci fantastické teorie se ale nechtějí vzdát a ohánějí se řadou otázek. Proč mise na Měsíc skončily tak najednou? Bylo to jen kvůli nedostatku peněz? Nebo astronauti našli na Měsíci něco, co je vyděsilo natolik, že od dalšího dobývání vesmíru upustili?

Původní fotografie se záhadným korábem.

Člen výpravy v utajení

Záhadu před několika lety přiživilo video z údajné mise Apolla 20, kterou na internet umístil neznámý muž z africké Rwandy. K záznamu přiložili i zasvěcený komentář včetně jmen členů posádky a přesného označení místa na Měsíci, kde modul přistál. Podle dalších dohadů byl onen muž vypátrán a ukázalo se, že jde přímo o kapitána expedice Williama Rutledgeho, který žije pod cizím jménem. Bývalý astronaut prý prohlásil, že záběry poslal na web proto, aby se lidé konečně dozvěděli to, co americké úřady skrývají. Ve zveřejňování informací z mise hodlá pokračovat.

Digitální rekonstrukce záhadného objektu.

(tom)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů