Šíp.deník.cz

Desetiletá sága došla do cíle: emoce, souboje, smutný konec!

Harry Potter je odhodlaný se utkat s úhlavním nepřítelem tváří v tvář, i když v souboji možná přijde o svůj život
Harry Potter je odhodlaný se utkat s úhlavním nepřítelem tváří v tvář, i když v souboji možná přijde o svůj život
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Tak, a je to tady. V kinech nyní můžeme vidět poslední díl ságy o mladém kouzelníkovi z Bradavic, který slibuje skutečně famózní rozloučení s jednou velkou mánií trvající více než deset let.

Harry Potter aRelikvie smrti – část 2

Žánr: dobrodružný, rodinný, fantasy
Režie: David Yates
Hrají: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter
Stopáž: 130 minut

Děj: Od momentu, kdy přišel na svět, byl Harry Potter (Daniel Radcliffe) předurčen postavit se nejděsivějšímu zkouzelníků. Lord Voldemort (Ralph Fiennes) se svými spojenci ovládl Bradavice avrukách má irelikvie smrti. Harryho šance na vítězství vnerovném boji jsou mizivé. Putování po světě vnaději, že najde zbývající viteále, do kterých Voldemort ukryl svoji sílu, je náročné aplné nástrah. Mladý kouzelník byl ale odmala vychováván kboji, stojí za ním věrní přátelé Hermiona (Emma Watson), Ron (Rupert Grint) adopředu ho ženou ivzpomínky na rodiče, kteří zemřeli Voldemortovou rukou. Soudný den, čas rozuzlení celé ságy, nastal! Vposledním dílu se spojí vše, co doposud Harryho doprovázelo jeho kouzelnickým životem.

Lord Voldemort je silný protivník! Obstojí Harry proti síle jeho zelené hůlky?

Klady: Finální osmý díl se proměnil vjednu velkou akční scénu. Uvidíte bitky, očekávané střetnutí Harryho sVoldemortem, ato vše konečně v3D obalu! Emočně příběh vrcholí adrama ještě umocňuje hudba, tohle bude trhák léta.

Zápory: Na příbězích oPotterovi je odchovaná celá generace, apro ni je nejhorší právě fakt, že jde oposlední díl. Už není další pokračování, na které se těšit. Konce jsou vždy smutné…

#nahled|https://g.denik.cz/56/86/hpessk2_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/86/hpessk2.jpg|Albus Brumbál, bojovník se zlem a oblíbený profesor, zemřel v šestém díle s podtitulem Princ dvojí krve.#

Ze zákulisí: Druhá část relikvie smrti je nejkratší film ze všech. Vzhledem kfaktu, že se film natáčel společně sprvní částí, je kompletně hotový už déle než rok. Grint si scénář četl jako poslední, nechtěl vědět, co se stane sjeho postavou. Ústřední trojice se na konci natáčení rozplakala. Bojové scény působí živě díky užití ruční, nikoliv jeřábové kamery.

Radcliffe: Hermiona líbá vášnivě

Předchozí díly

- Harry Potter aKámen mudrců (2001)
- Harry Potter aTajemná komnata (2002)
- Harry Potter avězeň zAzkabanu (2004)
- Harry Potter aOhnivý pohár (2005)
- Harry Potter aFénixův řád (2007)
- Harry Potter aPrinc dvojí krve (2009)
- Harry Potter aRelikvie smrti – část 1 (2010)
- Harry Potter aRelikvie smrti – část 2 (2011)

Jak začala pottermanie?

Vlistopadu roku 2001, bylo to šestnáctého, se do kin vkradl ambiciózní film – první díl ságy okouzelníkovi Harrym Potterovi. Kámen mudrců okamžitě okouzlil dětské diváky po celém světě. Sirotek Harry žije po záhadné smrti rodičů uprotivného strýce, oto větší je nadšení, když mu vden jedenáctých narozenin přijde dopis spozvánkou do Školy čar akouzel vBradavicích.

Zde potká Hermionu aRona, oblíbí si jej profesor Brumbál, ale jeho nový život není jen růžový. Postupně začíná mít protivníky adozvídá se osvé tajuplné minulosti spojené sLordem Voldemortem. První film stál na svoji dobu závratných 125 milionů dolarů avydělal bezmála miliardu!

Víte, že…

* Jak zpohádky je také příběh J. K. Rowlingové. Chudá žena žila na sociálních dávkách, ponořila se do psaní okouzelníkovi aza pět let se stala multimilionářkou.
* Ačkoliv první kniha vyšla vroce 1997 afilm šel do kin očtyři roky později, příběh se odehrává vjiné době. Harry Potter se narodil 31. 7. 1980 (Rowlingová 31. 7. 1965) adějová linie začíná vden jedenáctých narozenin, tedy vroce 1991.
* Natalie McDonaldová zNebelvíru skutečně existovala. Byla to fanynka Pottera, která napsala autorce Harryho e-mail, ale Rowlingová odpověděla až den poté, co Natalie zemřela na rakovinu.
* Alan Rickman, představitel Severuse Snapa, se už před devíti lety dozvěděl charakterní tajemství své postavy, které odhalí až poslední film. Rickman to podle Rowlingové potřeboval, aby mohl chování přizpůsobit svojí roli.
* Harry Potter skutečně ovlivnil svět. Slovo mudla (člověk, co neumí kouzlit, voriginálu Muggle) bylo 13. března 2003 zařazeno do Oxfordského slovníku online anyní je ivtištěné formě.

Radcliffe: Hermiona líbá vášnivě

Od začátku bylo jasné, že dětští hrdinové vyrostou ana řadu přijdou milostné románky. Kpřekvapení všech se ale Hermiona zamilovala do Rona aHarry sbalil jeho sestru Ginny. Na první polibky došlo vPrinci dvojí krve. Hned vdalším filmu se ale všichni dočkali: Harry se líbal sHermionou! „Hrozně mě to zaskočilo abylo to fantastické. Vždycky jsem si myslel, že to bude takový něžný okamžik. Anajednou mě Emma vášnivě líbala, je docela šelma! Určitě jsou desetitisíce mužů, kteří by si za líbání sní dali uříznout ruku nebo nohu,“ vzpomínal Radcliffe na natáčení opravdu vášnivého polibku se svojí filmovou kamarádkou.

Sága včíslech

8 počet knížek/filmů
13 herců se objevilo ve všech filmech
67 do tolika jazyků byly knihy přeloženy
250 tisíc dolarů byl honorář Radcliffa za první film
25 milionů dolarů byl honorář Radcliffa za poslední film
400 milionů prodaných kusů knih
1,1 miliardy dolarů je jmění autorky J. K. Rowlingové
6,3 miliardy dolarů jsou celkové příjmy z prvních sedmi film

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů