Šíp.deník.cz

Edgar Cayce: Spící vizionář

Edgar Cayce
Edgar Cayce
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Zdaleka nedosahuje slávy Nostradama, přesto ho mnozí považují za největšího jasnovidce všech dob. Edgar Cayce (1877–1945) se narodil na farmě vamerickém státě Kentucky. Když si jako malý hrál venku, zjevila se mu podivná postava, kterou považoval za anděla. Stvoření mu pak řeklo, že je obdařen neobyčejným darem akdykoli usne na jakékoli knize, bude po probuzení znát celý její obsah. Askutečně. Edgar svou fenomenální paměť později mnohokrát prokázal. Stačila mu chvíle zvláštního transu nad knihou apo procitnutí dokázal přesně citovat řádek po řádku. To ale zdaleka nebylo jediné umění tohoto hluboce věřícího muže.

Léčil nevyléčitelné

Když mu bylo dvacet, kvůli angíně přestal mluvit avydával ze sebe jen šepot. Lékaři se mu celý rok marně snažili hlas vrátit. Nakonec se Edgar rozhodl léčit sám. Uspal se stejně, jako když si chtěl zapamatovat nějakou knihu, apo probuzení opět normálně mluvil. Zpráva ještě posílila jeho pověst zázračného muže azačali kněmu chodit nemocní lidé. Ukázalo se, že je schopen pomoci ijim.

Úspěšně léčil inemoci, které byly považovány za nevyléčitelné, například lupénku nebo revmatismus. Vždy upadl do zvláštního stavu hypnózy, vníž pronášel svá vidění ohledně pravé léčby. Pomoci uměl ina dálku. Pacientům stačilo, když poslali dopis se svým problémem aadresou azpět jim přišel písemný záznam Edgarova vidění.

#nahled|https://g.denik.cz/56/ec/edcyz1_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/ec/edcyz1.jpg|Přestože neměl medicínské vzdělání, dostal na lékařské fakultě v Chicagu čestný doktorát.#

Většinu nemocí přitom léčil velmi prostě, dietou nebo určitými cviky. Tyto jednoduché způsoby byly tak účinné, že vzniklo několik klinik, kde se podle těchto metod léčilo.

Edgar vždy poukazoval na úzký vztah mentální sféry člověka sjeho fyzickým zdravím. Tvrdil, že není možné se těšit dobrému zdraví, pokud je vnitru člověka hněv, závist nebo strach.

Atlantida se opět vynoří

Kromě „zdravotních“ vidění vyslovil itisíce dalších proroctví, která se týkají celého lidstva. Předpověděl třeba ničivé zemětřesení, při kterém se většina Kalifornie propadne do oceánu, dále pohyby aposuny zemské osy nebo opětovné vynoření Atlantidy. To vše by mělo nastat během prvních desetiletí třetího tisíciletí.

(tom)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů