Šíp.deník.cz

Herec Dlouhý prohrál boj s démonem alkoholu

Famózní herec podlehl rakovině.
Famózní herec podlehl rakovině.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Herecká hvězda Vladimíra Dlouhého (†52) v neděli odpoledne 20. 6. definitivně zhasla… Prohrál svůj boj s rakovinou slinivky břišní. I přesto, že několik měsíců statečně bojoval, nevzdal se své lásky k alkoholu. A to se mu stalo osudným. Mezi herci se mluví o tom, že ve smlouvách měl oproti jiným kolegům „alkoholovou“ výjimku.

Dlouhý i přes veškeré zdravotní komplikace stihl natočit snímek Kajínek a následně k němu dodělat hlasovou stopu. Kvůli natáčení ve studiu ho auta vozila přímo z nemocnice, a to dokonce ve stavu, kdy prodělával chemoterapii!

„Je to velmi smutná zpráva. Dlouholetá vášeň k alkoholu si vybrala svou daň. Mezi herci se mluví o tom, že měl dokonce ve smlouvách klauzuli, ve které stálo, že se ho zákaz pití alkoholu netýká,“ řekl Šípu Dlouhého herecký kolega.

Herec se ani přes přísná doporučení lékařů svých milovaných alkoholových jízd nevzdal! Šokující byl i letošní únor, kdy ho média přistihla, jak si po těžké operaci, při které mu lékaři odstranili část žaludku, nedaleko Václavského náměstí kupoval do pet lahve pivo a vracel se do nemocnice taxíkem.

Partnerka Dlouhého Petra Jungmanová zůstala na výchovu čtyřletých dvojčat Honzy a Jiřího sama.

Vladimír Dlouhý byl velkým hercem a jeho talent si získal mnoho fanoušků. Bohužel byl ale také velkým pijanem a bez alkoholu nevydržel. „To si uvědomovala i spousta režisérů a producentů, proto mohl mít pití po ruce i během natáčení,“ dodal kolega z branže.

Filmografie Vladimíra Dlouhého čítá desítky filmových a televizních rolí. Za film Hlídač č. 47, který režíroval Filip Renč, získal Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

#nahled|https://g.denik.cz/56/ef/hdpb2_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/ef/hdpb2.jpg|Ve filmu S čerty nejsou žerty ztvárnil hlavní roli.#

Herec po sobě zanechal životní partnerku Petru Jugmanovou (38), s níž má čtyřletá dvojčata Honzu a Jirku.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů