Šíp.deník.cz

Herečka Veronika Žilková: Otevřená zpověď o rodinných problémech

Veronika Žilková si příliš klidu neužije. Každý den řeší nové starosti.
Veronika Žilková si příliš klidu neužije. Každý den řeší nové starosti.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Veronika Žilková nedávno oslavila padesátku a vypadá lépe než kdykoliv předtím. Přesto, že by si měla užívat hlavně své dvě divadelní premiéry, musí řešit problémy, které celou rodinu mohou přivést na mizinu a jejího syna dokonce do vězení. Šípu prozradila úplně nové informace o situaci ve vinohradském divadle i o synovi, který v současné době bydlí u dcery Agáty a snaží se vydělávat na statisícové dluhy!

Zdá se, že život Veronice Žilkové klade pod nohy čím dál větší překážky. Největším problémem je nyní situace syna Honzy (20), který se po útěku z domova konečně vrátil do rodného hnízda. S velkým břemenem.

„Honza je takový, že když se v něm ozve volání divočiny, nevidí napravo, nalevo a táhne pryč. Vrátil se, ale nemůže bydlet ve svém pokojíčku, protože tam bydlí manželova maminka. Já jsem sice jemu a jeho sestře koupila byt, ale on se se sestrou nepohodl a z bytu odešel a pak z něho odešla i ta sestra, takže se teď prodává. Něstí Agáta má volný pokoj i s koupelnou, takže bydlí tam,“ řekla Veronika Šípu. A dluhy?

Honza se vrátil i s dluhy

„V tuto chvíli představuje jeho dluh šestimístnou částku. Nadělal ho za rok, a to hlavně na takzvaných rychlých půjčkách, kde když se něco nezaplatí, tak je ta částka do roka dvojnásobná. Všichni se mu snažíme shánět brigády, aby mohl ty peníze splácet. Já mu samozřejmě větší část půjčím, ale on musí také projevit touhu peníze splatit. Nevím, jak dlouho to u něj potrvá. Chci mu pomoct, proto jsem ho hledala, nabídli jsme mu ubytování, ale je jen na něm, jestli nakonec skončí ve vězení nebo ne. Tahle situace se navíc nekoná poprvé, média o ní jen nyní poprvé věděla,“ prozradila herečka, která Šípu také řekla nové informace o situaci ve vinohradském divadle.

Herečka si pořídila velkou rodinu, teď za ni bojuje. Syn Honza je druhý zprava.

„Obecně je velkým problémem divadel to, že jim chybí reklama. A to se řeší i ve vinohradském divadle. Současný ředitel si myslí, že v roce 2011 není potřeba žádná propagace. Nemají ani plakáty. A mého muže, který je umělecký šéf, viní z toho, že lidé málo chodí do divadla, protože uvádí špatné hry. Ale lidé nechodí do divadla spíš kvůli tomu, že nevědí, co se vlastně hraje. Když už přijdou, bývají nadšeni,“ tvrdí.

Teď ale Martinu Stropnickému i Veronice Žilkové, která by z divadla v případě vyhazovu manžela odešla s ním, konečně svitla malá naděje.

Nová porota v divadle

„Teď to vypadá tak, že se ten konkurs na ředitele, kde se předem vědělo, kdo by ho měl vyhrát, posune o měsíc a měla by být vybrána nová porota. Můj manžel se do konkursu určitě přihlásí. Má ekonomické vzdělání, protože jako diplomat má vystudovanou vysokou školu, umí šest jazyků a spravoval podniky, které měly desetkrát větší rozpočet než divadlo,“ stojí za manželem.

Veronika by si jako oddech od existenčních problémů jistě zasloužila alespoň klid v kruhu své nejbližší rodiny. Ale tam nemá klid. Vnuk Kryšpín je totiž extrémně alergický na zvířata.

„Hrozně složitě jsem sehnala Kordulce k narozeninám kočičku, ale vnuk u mě několikrát spal a měl tak strašlivou alergii, že jsem musela dát pryč nejen ji, ale i Kordulčiny myši. Bylo to nutné, protože kdybych Kryšpína hlídala jen u Agáty doma, musela bych si platit hlídání Korduly. Ono totiž spát u Agáty a pak v sedm ráno vypravovat dceru do školy moc nejde,“ vysvětluje.

Herečka navíc musela dát pryč i kozu, kterou dostala k padesátinám a do které se zamilovala celá domácnost. „Dokonce i náš pes kvůli ní začal žrát zelí, ale už jí byla zima a bučela tak, že jsem ji musela dát zazimovat. Ale ráda bych si ji na jaře zase vzala zpátky k sobě,“ těší se Veronika, která si prý od rodinných problémů „oddychne“ v divadle, kde v poslední době zkoušela dvě hry.

Odpočine si jen na jevišti

„V Činoherním klubu hraji s Jurajem Kukurou inscenaci Kukura. Je to vtipná hra, která vypovídá o problémech současné společnosti. Například o rozporu divadla a televizních seriálů, kde je všechno úplně jiné, hlavně způsob hraní. Divadlo je o zážitku. A ta hra je i o tom, že lidé chodí do divadla jen na své seriálové hvězdy nebo chodí do komerčních divadel na bulvární komedie. Ale když na vážnější hru člověk přijde, zjistí, že se tam řeší problémy běžného života.“

Ve vinohradském divadle zase bude řešit manželské problémy. „V inscenaci Apartmá v hotelu Plaza hraji manželku, která zjistí, že její muž má milenku, a pak se tu situaci oba dva snaží vyřešit. Já v běžném životě hraji v divadle i v seriálech a manželskou krizi díkybohu nemusím řešit, takže jsem ráda, že se oběma tématům mohu jen smát,“ řekla Šípu herečka.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů