Šíp.deník.cz

Jak zhubnout do plavek

Jak zhubnout do plavek.
Jak zhubnout do plavek.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Dělá vám problém dopnout zip u sukně nebo u oblíbených kraťasů? Máte pocit, že do plavek byste potřebovala přece jen nějaké to kilo ještě zhubnout? Určitě je to možné. Musíte ale razantně upravit jídelníček a hlavně se začít hýbat. Odborníci doporučují vsadit na tzv. středomořskou stravu, to znamená jíst především ryby a bílé maso, ovoce, zeleninu a kvalitní celozrnné pečivo. Pokud totiž tělu dopřejete pořádnou vitaminovou smršť, tuky se začnou jako zázrakem spalovat! A Šíp vám poradí, jak na to.

Na hladovění zapomeňte

Pokud si myslíte, že hladovění vám zajistí úbytek váhy, jste na omylu. Tělo bude zmatené a okamžitě si začne dělat zásoby tuku. Většinou na místech, kde to rozhodně nepotřebujeme – hlavně v oblasti boků a bříška.

Jezte pravidelně

Pravidelný režim jídla je velmi důležitý. Odborníci doporučují jíst pětkrát denně v menších porcích. Výborně funguje finta, že si třeba oběd naservírujete na menší talíř a sníte ho pomalu. Jeden den v týdnu si nechte jako odlehčený. Dopřejte si jen čerstvou zeleninu, kterou můžete jíst v podstatě v neomezeném množství, a pitný režim si zajistěte neperlivou minerálkou, bylinkovým nebo ovocným čajem bez cukru. Uvidíte, že už po týdnu začnou centimetry v pase ubývat a bříško se začne ztrácet.

rajče

Bez pohybu to nejde

Pokud se vám nechce do posilovny, přemluvte partnera nebo kamarádku a vyšlápněte si denně aspoň na půl hodinky na procházku. Rychlejší chůze pomůže spálit kalorie, nezatěžuje klouby tolik jako běh a navíc se příjemně odreagujete i psychicky. Na pevný zadek a nohy skvěle funguje chodit do schodů po svých. Možná se trošku zadýcháte, ale výsledek bude stát za to.

Lehký jídelníček

Snídaně: jogurt nebo miska ovesné kaše. Vláknina vás totiž na dlouhou dobu zasytí.
Svačina: sklenice vody, kus jakéhokoliv ovoce
Oběd: sklenice vody, přírodní kuřecí plátek, zeleninový salát
Svačina: sklenice vody, celozrnný chléb s nízkotučným sýrem (kousek ovoce nebo mrkvový
salát s citronem)
Večeře: sklenice vody, malý zeleninový salát

Meloun

Tohle je tabu

- alkohol, zmrzlina, sušenky, brambůrky
- sladké perlivé nápoje, cukr
- ztužené rostlinné tuky
- strava z vývařoven
- zákusky
- tučné maso
- bílé pečivo, těstoviny
- uzeniny, tučné a tavené sýry


Tohle funguje

* Jezte málo a často. Mezi jednotlivými jídly dodržujte tříhodinový odstup.
* Před každým jídlem vypijte alespoň jednu sklenici vody, pak toho nespořádáte tolik.
* Pokud dostanete vlčí hlad, dejte si zeleninu nebo ovoce. Ovoce jezte spíš v první polovině dne. Zeleninu neomezeně, ale bez kupovaných dresingů. Zdravou zálivku si připravíte z olivového oleje, citronu a bylinek.
* Dopřejte si dvacetiminutovou procházku denně, 3krát týdně posilujte břišní svaly nebo si při hudbě v obýváku zatančete.
* Zelený čaj s citronem je plný anti-oxidantů a zkrotí vaši chuť k jídlu.
* Místo jednoho hlavního jídla si dejte ovocný koktejl – čerstvé ovoce rozmixované s nízkotučným jogurtem.

Vsaďte na meloun nebo rajče

Meloun je nízkokalorická zelenina plná vitaminů, která skvěle pomůže při hubnutí. Díky velkému obsahu vody výborně pročistí ledviny a krev, má vliv i na dobrý stav pokožky. Melounovou dietu můžete nasadit během tzv. odlehčovacího dne. Při konzumaci by měl mít pokojovou teplotu. Meloun si naservírujte ke svačině, a pokud vás přepadne hlad. Nejlepší je jíst ho samotný a nekombinovat ho s jiným ovocem ani zeleninou. Alternativou je i tomatová dieta. Rajčata můžete kombinovat s bílým masem. Tyto formy diet dodržujte maximálně tři dny.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů