Šíp.deník.cz

Josef Klíma: O zdraví se bojím, Johna lituji!

I přes nedávnou hospitalizaci Klíma pořád tráví ve střižně hodně času.
I přes nedávnou hospitalizaci Klíma pořád tráví ve střižně hodně času.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Není to tak dlouho, co mu srdce opět vypovědělo službu. Reportér Josef Klíma (59) skončil na jednotce intenzivní péče, lékaři mu důležitý orgán museli znovu ‚nahodit‘. Ani to ale Klímu neodradilo od další práce. Dává na sebe vůbec pozor? Jak se teď cítí? A co si myslí o nové práci svého bývalého kolegy Radka Johna? To a mnohé další prozradil Klíma v exkluzivním rozhovoru pro Šíp.

Před několika dny jste musel být převezen do nemocnice kvůli opětovným problémům se srdcem. Jaký je váš současný zdravotní stav, jak se cítíte?

Momentálně jsem v pořádku, ale abych řekl pravdu, lékaři mě upozornili, že se nesmím přepínat. Tak se snažím pracovat s rozumem a zbytečně neplýtvám energií.

Rozumím tomu správně, že ta srdeční událost byla vážnějšího charakteru?

Přesně. Šlo o arytmii, musel jsem být v umělém spánku, aby mi lékaři srdce znovu nahodili, něco jako když restartujete počítač…

Už týden po této události jste ale znovu nastoupil do práce, není to trošku hazard s vaším zdravím?

Určitě svým způsobem ano, ale je to těžké. Nemohu sedět doma, na to nejsem stavěný, nedá mi to. Asi proto se teď snažím dělat méně a pomaleji, abych to nepřehnal.

Máte o sebe strach? Není totiž zvykem, že když někdo prodělá podobné problémy, aby se pustil do práce, kde je navíc velké množství stresu…

Mám, když se obdobné problémy dostaví. Je to velmi nepříjemný pocit, takže v poslední době o své zdraví strach mám…

Myslíte, že veškeré problémy, které jste se srdcem prodělal, jsou způsobeny vaší prací?

Doktoři to nevědí, ale jde hlavně o stresy. Už nekouřím, omezil jsem alkohol. Musím přiznat ale, že tím, že natáčím, si zadělávám na problémy.

Když jsme u té práce, na televizi Prima pracujete v pořadu Soukromá dramata, který je obdobou někdejšího Na vlastní oči… Přešel jste tedy z Novy na Primu. Jak jste spokojený na druhé nejsledovanější tuzemské stanici?

Jsem, víte, lidi z Novy ani nepotkávám, kromě Janka Kroupy a Jitky Obzinové. To jsou jediní dva, kteří působili na Nově a se kterými se vídám. Tím nechci nic naznačit, ale nehodnotím, kde dělám. Spíš aby má práce měla výsledky.

Někde jsem ale zaslechl, že Soukromá dramata jsou svým způsobem pořad, který děláte na „koleni“…

Dá se to tak říct, nemáme kancelář, počítače, prostě nic. Chodím na Primu jen do střižny, to je celé naše působiště.

Máte od lidí na Soukromá dramata nějaké ohlasy?

Obrovské, je vidět, že byl hlad, potom co skončily „Oči“. Lidi nám zasílají neskutečné množství námětů. Samotného mě to překvapilo…

Je známo, že když jste dělal Na vlastní oči, setkal jste se s výhrůžkami, dokonce vás hlídali i bodyguardi, už jste něco podobného zažil i s „Dramaty“?

Tady ještě ne, tady jsem zatím dělal pět reportáží, jsme na začátku.

Váš bývalý kolega z Novy Radek John se dal na politickou kariéru, co si z odstupem času o jeho působení jako ministra myslíte?

Já ho lituji. Udělal to, co bych nikdy neudělal, odhodil profesi novináře a rovnou skočil do politiky. Pracuje 16 hodin denně, myslím, že ho to ničí zdravotně…

Mnoho lidí si myslí, že by se měl držet původní profese novináře, než být politikem. Ztotožňujete se s tímto názorem?

Ten zastávám. On tvrdí, že než kritizovat je lepší něco udělat, taky má pravdu. Myslím ale, že člověk má dělat, co umí…

Jste v nějakém bližším kontaktu?

Ve velmi řídkém, naposledy jsme se viděli před Vánoci…

Dostáváte spoustu námětů od lidí, jak jste řekl. Už jste se setkal s takovým, že by v něm figuroval Radek John?

Ne, ani bych to nemohl osobně natáčet, bylo by to kontraproduktivní, vzhledem k tomu, že jsme spolu dělali a že se známe…

RUDOLF ŠINDELÁŘ

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů