Šíp.deník.cz

Kam chodí zlatá mládež? Do SaSaZu!

Interiér SaSaZu
Interiér SaSaZu
Zdroj: IDMedia
Sdílej článek:

Když pročítáte bulvár pozorněji, všimnete si, že většina akcí, kde se schází smetánky, se odehrává jen na pár místech v Praze. Jednak je to k.u. bar v samotném centru, v Rytířské ulici, a v posledním roce překvapivě SaSaZu. Pročpřekvapivě? Protože restaurace leží v Holešovické tržnici, proslulé superlevnými nákupy a pochybnými podniky, nabízejícími „bílé maso“. Přesto se prosadila a roční výročí dokonce oslavila prestižním označením Bib Gourmand od Michelina.

Restaurace SaSaZu v čele se šéfkuchařem Shahafem Shabtayem slaví rok existence. Těžko by někdo před rokem věřil, že v Holešovické tržnici vznikne jedna z nejoblíbenějších restaurací v Čechách. Důkazem, že restaurace SaSaZu opravdu má co slavit, je vyhlášení nejlepší asijské restaurace podle Maurerova Grand Restaurant a zařazením do top 10. (č.8 v celkovém pořadí) a především označení Bib Gourmand od Michelina.

Šéfkuchař Shahaf Shabtay

Bib Gourmand je označení, které patří takovým zařízením, jež dokáží připravit výborné tříchodového menu za rozumnou cenu. V Čechách toto označení dostaly čtyři restaurace (původně pět, jedna však již neexistuje), dvě včetně SaSaZu z toho jsou nové. Letošní průvodce se patrně kvůli krizi a nižší ochotě lidí utrácet velké peníze zaměřil právě na vyvážený poměr mezi kvalitním jídlem a dobrou cenou.

Interiér SaSaZu

„Za úspěchem restaurace stojí celý náš team. Všichni něco přinesou. Já kreativu, Matan Schabracq, generální ředitel SaSaZu, systém. Já jsem ten emotivní, on je ten racionální. Máme za sebou dlouhodobou spolupráci v Indii, kde jsme dostali spoustu cen. Dobře se doplňujeme,“ vyjádřil se k ocenění šéfkuchař Shahaf Shabtay.

Francouzský výrobce pneumatik Michelin začal své průvodce na cesty pro automobilisty vydávat už v roce 1900. Měly poradit, kde natankovat, kde se vyspat a najíst a kde se cestovatelům postarají o jejich vůz. Postupně se z něj stala bible gourmetů, která loni oslavila sté vydání (během válek nevycházela). Část nákladů na inspektory se hradí z jejího prodeje, část dotuje Michelin jako svou reklamu.

(zdroj: IDMedia)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů