Šíp.deník.cz

Kamila Nývltová: Kopance bolí, ale mě posunuly nahoru

Kamila Nývltová
Kamila Nývltová
Zdroj: Archiv Deníku
Sdílej článek:

Opravdu nabitý program má teprve dvaadvacetiletá zpěvačka, která momentálně hraje v muzikálu Kat Mydlář, zkouší roli Lily v chystaném muzikálu Quasimodo a připravuje nové CD. Kamila zpívá již od dětství. Ze sedmi tisíc účastníků televizní soutěže X Factor se probojovala až do finálové top pětky. Stala se vítězkou kategorie do 25 let. Od roku 2008 působí jako sólistka Divadla Brodway a Divadla Hybernia… Jedinečnou možnost přivítat na domácí půdě zpěvačku Kamilu Nývltovou mělo před několika dny publikum na Boni Art festivalu, kde vystoupila s kapelou Fancy Free. I v nabitém programu si našla pár minut, aby odpověděla na pár otázek.

Jak často v regionu koncertujete?
Do půl roku to je párkrát. Ve Rtyni v Podkrkonoší jsem byla v lednu, pak jsem také zpívala v trutnovském Uffu a měla vystoupení v Hradci Králové.

Objevila jste se jako divák ve finále Československé SuperStar. Sledovala jste soutěž v jejím průběhu? A co říkáte na výsledky?
Soutěž jsem sledovala, zajímalo mě to, protože je to z mé branže. Podle mě se v ní objevilo hodně talentů. Ve finále jsem fandila Gabriele Gunčíkové, i když Lukáš Adamec je také výborný zpěvák. Nyní záleží na nich, jaké budou mít štěstíčko, jak se ke zpívání postaví a především jaký budou mít kolem sebe tým lidí.

Co jste říkala na výkon Michala Šepse ze Suchovršic?
Jeho vystoupení byla pokaždé vtipná. Zpíval jiný styl než ostatní a tím vynikal. Myslím si, že si najde svou sortu fanoušků, protože reggae u nás není moc rozšířené. Určitě s tím na festivalech bude slavit úspěchy.

Sama jste před třemi lety vzešla z podobné soutěže, co vám dala a naopak co vzala?
Soutěž mi vzala soukromí a soužití s rodinou, kterou jsem opustila, když jsem šla do neznáma do Prahy. Mám také méně volného času. Na druhou stranu mi dala řadu nových příležitostí. Poznala jsem řadu lidí a naučila se mnoha novým věcem. Začala jsem i dostávat kopance, na něž jsem nebyla tolik z dřívějška zvyklá, a které mě zase posunuly nahoru. Někdy se mi po bývalém životě stýská, na druhou stranu jsem ráda za to, co mám.

V publiku jste seděla s Michalem Davidem. Jak pokračuje vaše spolupráce?
Hraji především v jeho muzikálech, nově působím v Katu Mydláři, kde hraji Mandalénku. Michal David ale píše stále nové věci, nedávno se uskutečnil Italsko – český den, kde jsem také zpívala. Stále se tedy potkáváme na různých akcích, ale společný projekt nechystáme. Ale co není, může být.

V šoubyznysu jste se za krátkou dobu docela dobře etablovala: hrála jste v muzikálech, natočila jste CD, máte kapelu. Co chystáte do budoucna?
Mým producentem se nyní stal Ota Balage, s nímž připravuji novou desku. Na ni se budeme o prázdninách připravovat s kapelou. Čekají nás tak různá soustředění. Na podzim bychom navíc chtěli začít koncertovat se zcela novým repertoárem. Také zkouším nově připravovaný muzikál Quasimodo, kde budu hrát ženskou hlavní roli Lily, protějšek Esmeraldy. Jedná se o spolupráci se slovenskou produkcí. V září ještě jedu do Anglie, kde budu studovat angličtinu a chodit na muzikály.

Když tak poslouchám váš program, máte dost nabito. Najdete si i čas na dovolenou? Přece jen se blíží prázdniny…
Samozřejmě dovolenou naplánovanou mám, pojedu s rodinou do Chorvatska a už počítám dny do volna. Stále však mám práci a ještě jsou přede mnou konkurzy a další akce. Na těch čtrnáct dní volna se ale těším.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů