Šíp.deník.cz

Sammyho dobrodružství: Konečně poučný animovaný film

Sammy ve svém objevování světa zažije spoustu dobrodružství.
Sammy ve svém objevování světa zažije spoustu dobrodružství.
Zdroj: Bonton film
Sdílej článek:

Čerstvá kinopremiéra: Chytrý animovaný film pro děti, který sleduje dobrodružství malého želváka při jeho putování napříč oceány, je plný ponaučení, a, mimo jiné, i akcentuje přístupným způsobem ekologii. Jmenuje se Sammyho dobrodružství, v českých kinech ho můžete vidět od čtvrtka a atraktivní pro ty nejmenší i jejich rodičovský doprovod je i fakt, že film promítají ve 3D!

Sammyho dobrodružství 3D

Tři a půl hvězdy


Žánr: animovaný, dobrodružný
Režie: Ben Stassen
Hrají (včeském znění): Kryštof Hádek, Vladimír Brabec, Jiří Racek, Ota Jirák, Simona Stašová
Stopáž: 88 minut

Děj: Rok? 1959! Místo? Západní pobřeží USA. Přesněji kalifornská pláž… Právě tady začíná životní příběh mořského želváka jménem Sammy. Když se vylíhl zvajíčka, byl tak slabý, že se sotva postavil na vlastní ploutve. Ale protože je dobrodruh srdcem iduší, vydá se na dlouhou pouť srze světové oceány. Kupředu ho pohání vzpomínky na Shelly, jeho životní lásku atu nejkrásnější želvu, kterou kdy viděl. Padesát let po boku nejlepšího kámoše Raye čelí proudům, bojuje spiraňami alidmi, uniká před ropnou skvrnou, dokonce zažije přistání Apolla 11! Aza svoji životní statečnost bude odměněn ajednoho krásného dne potká Shelly.

Klady: Trojrozměrný obraz. Diváci už si na něj zvykli anejlepší je, že kvalita 3D se pořád zlepšuje! Snad proto, že Sammyho příběh pochází zBelgie, není nablblý adětem, krom pohledu na krásné prostředí, dává ty nejlepší životní moudra!

Zápory: Želvák cestuje oceánem, zažije spousty trampot ana konci najde životní lásku. Tenhle příběh už přeci, měl hit Hledá se Nemo…

Sammy je vskutku roztomilá želvička.

Ze zákulisí: Režisér Stassen přišel na nápad natočit příběh omořských želvách na své dovolené vMexiku, kde slyšel vyprávění ojejich pouti oceány. Chování želv sledoval na internetu. Od vylíhnutí přežije méně než jedna želva ztisíce! Animace vody avodního prostředí je jedna znejnáročnějších – Sammy se pohybuje prakticky výhradně voceánu.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů