Šíp.deník.cz

KUBIŠOVÁ: bude bezdomovec?

Marta Kubišová nemá moc důvodů k úsměvu, možná přijde o byt.
Marta Kubišová nemá moc důvodů k úsměvu, možná přijde o byt.
Zdroj: Korzo
Sdílej článek:

Marta Kubišová (67) žije v obavách a budí se ze snů. Pokud totiž prohraje soud s agenturou Heleny Vondráčkové kvůli zrušenému koncertnímu turné Golden Kids a bude muset zaplatit 1,3 milionu korun, může přijít o byt, ve kterém žije!

Je to k neuvěření, ale dvacet let po sametové revoluci se jedna z jejích hrdinek musí strachovat o střechu nad hlavou. Marta Kubišová je šest let v penzi a nedávno se nechala slyšet, že z důchodu sotva zaplatí nájem. Ze soudní bitvy s agenturou Heleny Vondráčkové a jejího muže na tom navíc není zrovna psychicky nejlépe a představa, že musí zaplatit 1,3 milionu, ji budí i ze snů. „To víte, že mě to trápí, tolik peněz na vkladní knížce nemám," řekla Šípu Marta Kubišová.

Nejvíc se ale bojí o byt v Praze 5, ve kterém žije. „Příští rok jde konečně do privatizace. Jenže teď abych se po tolika letech čekání bála, že o něj přijdu," přiznala. Kdyby totiž v případě porážky u soudu musela zaplatit, na odkoupení bytu už prý peníze nesežene. Částku 1,3 milionu korun po ní požaduje Helena Vondráčková a její manžel Martin Michal jako odškodnění za pronájem sálu, propagaci turné a ušlý zisk. Kubišová vinu odmítá s tím, že smlouvu na koncertování nepodepsala. „Nezlobte se, ale k soudnímu sporu se na radu právníků nechci vyjadřovat," dodala.

Slavné pěvecké trio Golden Kids založili Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář 1. listopadu 1968. Jeho existence však skončila s nastupující normalizací. Turné se mělo uskutečnit loni ke 40. výročí tria, zpěváci se ale prý nedohodli na podmínkách. Podle Kubišové byla příprava projektu chaotická. Martin Michal se nakonec rozhodl turné nahradit samostatnými koncerty Heleny Vondráčkové s hosty.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů