Šíp.deník.cz

Kuky se vrací: Mazlík, kterého si zamilujete!

Roztomilý Kuky se celý film usmívá.
Roztomilý Kuky se celý film usmívá.
Zdroj: Falcon
Sdílej článek:

Premiérou týdne je návrat oscarového režiséra Jana Svěráka do českých kin. Po Vratných lahvích přichází s příběhem pro celou rodinu, k němuž si sám napsal scénář, Kuky se vrací. Ve snímku, který kombinuje hrané pasáže s klasickou animací, se představují tři generace Svěráků: Dědeček Zdeněk mluví postavu kapitána Hergota, vládce lesa, syn Jan se chopil režie a vnuk Ondřej si ve filmu zahrál.

Kuky se vrací (ČR)

Režie: Jan Svěrák
Hrají (v českém znění): Ondřej Svěrák, Zdeněk Svěrák, Jiří Macháček, Petr Čtvrtníček, Pavel Liška
Stopáž: 95 minut

Pět hvězd

Děj: Angličák, nebo panenka? Každý měl v dětství nejoblíbenější hračku. Pro Ondru (Ondřej Svěrák) je tou nej Kuky. Ale protože jeho astma dráždí prach, maminka rozhodne: starý růžový medvídek musí do popelnice. Tak začíná magický příběh o hračce, která se vrací z reálného světa zpět na poličku. Kuky potká neznámé tvory, kteří ale mazlíky nemají rádi. Zastane se ho až kapitán Hergot (Zdeněk Svěrák). A společně zažijí velké dobrodružství! Kuky moudrému kapitánovi pomáhá udržet pozici strážce kouzelného lesa, na kterou se tlačí podlý Anuška (Jiří Macháček), a Hergot cizince chrání před hlídači skládky, ze které utekl.

#nahled|https://g.denik.cz/56/d1/mksz1_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/d1/mksz1.jpg|Kameraman Smutný točil i vleže.#

Klady: Dialogy a hudba oslní. Při pohledu na návrat ze všudypřítomných počítačových animací zpět do přenádherné skutečné přírody vaše srdce zaplesá.

Zápory: Dabing Zdeňka a Ondřeje Svěrákových má k dokonalosti daleko. Mezeru dohánějí Macháček, Liška a další.

Ze zákulisí: Inspirací pro chování Kukyho byl režisérův syn. Kuky měří 21 cm a vyrobeno bylo 18 loutek. Zdeněk Svěrák původně namluvil jen pomocné dialogy a Hergota měl dabovat Oldřich Kaiser. Při scéně v poli Anuška nehýbe pusou, protože se točila o rok dřív a tvůrci hlavu rozhýbali až poté. Film mělo původně šest lidí natáčet 35 dní, nakonec ho 60 lidí točilo 100 dní.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů