Šíp.deník.cz

Lásku našli po 20 letech: Vášeň nevyprchala ani po nekonečné odmlce

Emma s Davidem po letech. Jejich láska přečkala i dlouholeté odloučení.
Emma s Davidem po letech. Jejich láska přečkala i dlouholeté odloučení.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Tenhle pár dovedl rčení „stará láska nerezaví“ k dokonalosti. Emma Hern (36) a David Bridgley (35) se do sebe zamilovali už jako teenageři a plánovali svatbu. K té nakonec došlo i přesto, že je osud na dlouhých dvacet let rozdělil.

Potkali se v dětském domově OaksCentre v hrabství Surrey na jihovýchodě Anglie. „Tehdy nám oběma bylo čtrnáct a zažili jsme lásku na první pohled,“ vzpomíná Emma. Po dvou letech však museli vztah nedobrovolně ukončit – Davida se totiž ujala pěstounská rodina. „Bydleli v Edinburghu, takže najednou jsem byl stovky mil od Emmy a nemohl jsem s tím nic dělat,“ popisuje David období, během nějž se musel odloučit od své milé.

Nemohla ho najít

Emma však nedokázala svou první lásku dostat z hlavy. „Snažila jsem se po Davidovi pátrat, ale ve chvíli, kdy ho adoptovali, mu změnili jméno, takže jsem ho nemohla najít. Nikde jsem nebyla schopná zjistit, která rodina se ho ujala, bylo to beznadějné,“ svěřuje se Emma, která se snažila Davida najít ještě z jednoho důvodu – porodila mu totiž syna!

#nahled|https://g.denik.cz/56/81/laska2_sip-300.jpg|https://g.denik.cz/56/81/laska2.jpg|Emma v porodnici se svým čerstvě narozeným synem Benem#

Úřady jí ho však jako dívce z „pasťáku“ sebraly a daly k adopci náhradní rodině. David se mezitím stihl oženit i rozvést, a aby toho nebylo málo, přišel o své dítě. „Náš syn tragicky zahynul, když mu bylo devět, to bylo velmi temné období,“ vzpomíná David. „Na druhou stranu to ale také bylo období, kdy se mi ozvala Emma,“ rozjas-ňuje se.

Blesk z čistého nebe

Davidova první láska po něm totiž nepřestala pátrat a nakonec byla úspěšná. Našla ho na internetové sociální síti. „Měl jiné příjmení, ale byla jsem si na sto procent jistá, že je to on,“ říká Emma s tím, že ho okamžitě kontaktovala. „Připomněla jsem se mu a zeptala se, jestli se nechce sejít. Už v tu chvíli mi bylo jasné, že až ho znovu uvidím, naplno mi dojde, jak ho stále miluji,“ tvrdí Emma.

Setkání proběhlo záhy a mimo jiné odhalilo to, že usměvavá brunetka měla pravdu: stará láska nezrezavěla. „Byl to šok, obzvlášť ve složité etapě, kterou jsem prožíval. To, že se ozvala Emma, bylo jako blesk z čistého nebe. Když jsme se potkali, bylo to úžasné. Jako kdybychom se neviděli pouhý týden a ne dlouhých dvacet let,“ popisuje David.

Lásko, máme syna

Jejich vztah tak dokázal svou výjimečnost – ani po letech nezavál prachem a Emma s Davidem navázali tam, kde byli před dvaceti lety nuceni skončit. „Všechny pocity se vrátily, jako bychom ani nebyli odloučeni. Po pár týdnech se Emma přestěhovala ke mně a začali jsme plánovat svatbu,“ usmívá se David, na něhož čekal ještě jeden šok.

#nahled|https://g.denik.cz/56/81/laska4_sip-300.jpg|https://g.denik.cz/56/81/laska4.jpg|Ben, když mu byly čtyři roky. Dnes je z něj devatenáctiletý mladík na vlas podobný svému otci.#

„Emma mi sdělila, že když jsem onehdy odcházel z dětského domova, byla těhotná. Zničehonic jsem tedy zjistil, že mám syna, kterému je dnes už devatenáct let,“ kroutí hlavou. Emma byla se synem Benem v kontaktu už dlouho, teď chlapci „přibyl“ ještě otec. „Píšeme si, voláme, navštěvujeme se. Pro mě je to o to výjimečnější, že Ben vypadá přesně jako já,“ chechtá se David.

Zmíněná svatba na sebe nenechala dlouho čekat. Emma a David se vzali před několika týdny ve skotském městečku Kirkconnel, kde žijí. „Byla to první svatba na nové radnici, takže ten sňatek byl symbolický. Stará láska se znovu posvětila ve zcela novém prostředí,“ básní David.

ŠTĚPÁN ŠIMŮNEK

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů