Šíp.deník.cz

LOĎ zabila dvaadvacetimetrovou velrybu

Mrtvý plejtvák obrovský
Mrtvý plejtvák obrovský
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Neuvěřitelný pohled se naskytl výzkumníkům z Oregon State University. V průlivu u pobřeží Kalifornie našli mrtvé tělo plejtváka obrovského, které se na hladině pohupovalo břichem nahoru.

Dvaadvacetimetrového obra podle předpokladů zabil některý z projíždějících tankerů nebo zaoceánských parníků. Pokud došlo ke srážce, neměl plejtvák šanci přežít, byť má srdce velké jako malé auto!

Tato fotografie je o to smutnější, že modré velryby - největší živočichové, kteří kdy žili na Zemi - patří mezi vážně ohrožené druhy.

Jak se učí v Indii? Batolata chodí do hadí školy!



Indický kmen Vadi už víc než tisíc let praktikuje originální (a děsivý) způsob, jak naučit své potomky soustředění. Batolata už od dvou let chodí do hadí školy! "Učí se starověké způsoby, jak okouzlit (zaklít) hada, aby je neuštknul. Ve dvanácti letech vědí o hadech úplně všechno. Jsou připraveni pokračovat v našich tradicích a začlenit se plně do komunity," vysvětluje mistr v zaklínání Babanath Mithunath.

Problém je, že od roku 1991 je v Indii očarovávání hadů zakázané. A tak má kmen problémy s policií i jinými obyvateli Indie. Však také na internetu koluje několik videí, kdy kobra nebezpečně na malé děti útočí…

Nejdražší hamburgery světa? Stojí až 3300 korun!

Hambáč za dvacku, tak jsme v České republice navyklí. Ale nejprodávanější produkt rychlého občerstvení na světě se dá koupit i o "trochu dráž". Společným znakem všech nejdražších hamburgerů je použití japonského hovězího masa Wagyu (neboli Kóbe beef), které je bezkonkurenčně nejdražším hovězím na světě. Krátkosrstý černý skot dostává od pěstitelů masáže, je mu pouštěna relaxační hudba, pije pivo a rýžové víno! Právě touto procedurou vzniká mimořádně křehké a šťavnaté maso.

Nejdražší hamburgery
Nejdražší hamburgery

(kud)

.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů