Šíp.deník.cz

Michal David o kamarádce Vondráčkové: Helena mě zachránila!

Zpěvák se stal českou popovou legendou, i proto jsou jeho koncerty pokaždé vyprodané.
Zpěvák se stal českou popovou legendou, i proto jsou jeho koncerty pokaždé vyprodané.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Na společných vystoupeních jim tleskají tisíce fanoušků. Kromě hudby je však spojuje i dlouholeté přátelství. Málokdo ví, že právě Helena Vondráčková (64) před jedenácti lety pomohla Michalu Davidovi (51) překonat bolest po rodinné tragédii a najít nový smysl života.

Zpěvák Michal David se stal legendou českého popu. Jeho život ale poznamenala osobní tragédie, když mu v roce 2000 zemřela na leukémii dcera Míša (†10). Tehdy se mu zhroutil svět a vše ztratilo smysl. Ze dna mu pomohla až jeho velká kamarádka Helena Vondráčková.

„Helenka mi v době, kdy mi bylo hodně psychicky zle, dala znovu sílu. Zavolala mi s tím, že už se dál nemůže koukat, jak to se mnou jde z kopce, a přiměla mě, abych pro ni napsal píseň. Sedl jsem tedy k pianu a napsal Dlouhou noc,“ svěřil se Michal David s tím, že skladbu stvořil za 25 minut. Pozoruhodný výkon, zvlášť když se skladba stala hitem!

David a Vondráčková, dva velcí kamarádi

Vyhráno však David ještě neměl. Některá manželství, která prožila podobnou tragédii, nevydržela. „V takových situacích se rodina buď stmelí, nebo naopak rozpadne. My máme ještě dceru Kláru, a proto jsme museli jít dál, i když to bylo těžké,“ dodal zpěvák. Bolest v něm prý zůstane navždy, jen se s ní naučil žít.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů