Šíp.deník.cz

Miluji vás, plakal Vettel

Na stupních vítězů plakal Vettel štěstím.
Na stupních vítězů plakal Vettel štěstím.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Když se blížil kcíli poslední letošní Velké ceny formule 1, Sebastian Vettel (23) ještě netušil, že se stal mistrem světa. Nejmladším azřejmě inejméně očekávaným vhistorii. Není divu, že mladého Němce následně přemohly emoce. Poté, co se zvysílačky dozvěděl osvém triumfu, se rozplakal štěstím.

Vettel o166 dní překonal věkový rekord, který předloni vytvořil Lewis Hamilton. Apřitom dlouho nevěděl, že ve VC Abú Zabí jede na titul. „Zvysílačky jsem toho moc neslyšel, nějak nám zlobila. Že jsem mistr světa, jsem se dozvěděl až po projetí cílem,“ popisoval po závodu Vettel aoči se mu leskly slzami. „Apak na mě najednou začali křičet, že jsem šampion,“ pokračoval sympaťák ze stáje Red Bull.

To, že Vettel neměl ponětí odění na trati aže zboje otitul odpadl jeho největší konkurent Alonso, dokazuje ivítězova závěrečná rádiová komunikace stýmem. „Jsi mistr světa, užívej si to,“ slyšel ve sluchátkách. „Díky kluci, je to neuvěřitelné. Jsem strašně šťastný, miluji vás,“ rozplakal se Vettel vkokpitu.

Emoce na uzdě neudržel ani po závodu. „Být vtakové společnosti, jako je Michael Schumacher nebo Ayrton Senna… ti jezdci jsou…“ nedokončil kvůli pláči odpověď na tiskové konferenci.

Před posledním závodem byl až třetí, nakonec však Němec dokázal triumfovat.

Letošní sezona patřila knejdramatičtějším vdějinách, vždyť před posledním závodem měla šanci na titul hned čtveřice jezdců. Nakonec se radoval mladík zHeppenheimu. „Viděli jsme neuvěřitelný boj, neuvěřitelný šampionát, ani nevím, jak často se měnil vedoucí muž včele mistrovství světa. Oto víc si teď triumf užívám,“ prohlásil několik hodin po vítězství už klidnějším hlasem.

(šim)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů