Šíp.deník.cz

Monacký kníže Albert prozradil, že svatba bude příští rok v létě

Monacký kníže se svou nastávající na svatbě švédské korunní princezny Victorie, která se odehrála minulý víkend
Monacký kníže se svou nastávající na svatbě švédské korunní princezny Victorie, která se odehrála minulý víkend
Zdroj: ČTK
Sdílej článek:

Paříž - Den poté, co monacký knížecí palác oznámil, že kníže Albert II. se zasnoubil se svojí dlouholetou přítelkyní Charlene Wittstock, vyzradil sám kníže i přibližné datum svého sňatku. Na přímý dotaz listu Nice-Matin ve čtvrtek s úsměvem odpověděl, že svatba bude příští rok v létě.

Oznámení o zasnoubení ukončilo měsíce spekulací o tom, zda „lovec krásných žen", který doposud o svatbě nechtěl ani slyšet, si skutečně nechá navléct manželský chomout. Potěšilo to i mnoho monackých obyvatel, kteří si začali dělat starosti s Albertovým staromládenectvím.

Jsou spolu deset let

Dvaapadesátiletý kníže se se svojí o dvacet let mladší snoubenkou, někdejší jihoafrickou reprezentantkou v plavání, seznámil v roce 2000, když byla v Monaku na plaveckých závodech. Od roku 2006 žije Wittstock trvale v Monaku. Čtyři roky se objevuje po Albertově boku při nejvýznamnějších monackých společenských akcích. Spolu se o minulém víkendu zúčastnili i svatby švédské princezny Victorie (na snímku).

Obyvatelé Monaka se obávali, že kníže zůstane starým mládencem

Kníže listu řekl, že oceňuje zájem Charlene o humanitární záležitosti, hlavně o problémy týkající se dětí, její vnímavost i otevřenost vůči ostatním. Charlene podle něho miluje Monako a dost dobře ho již poznala. „Chci, aby poznala všechna jeho specifika a aby se plně integrovala do života mé země. Přeji si také, aby ji obyvatelé Monaka přijali laskavě. A aby rovněž ocenili, že její kultura a její nový pohled mohou být pro nás přínosem."

Chystá se první knížecí svatba od roku 1956

Obyvatelé miniaturního státu jsou podle dostupných zpráv šťastni, že jejich panovník se rozhodl oženit. Vysokou, štíhlou blondýnu Charlene považují za důstojnou dědičku role Albertovy matky, kněžny Grace, která tragicky zahynula v roce 1982.

Albertova svatba bude první svatbou vládnoucího knížete od roku 1956, kdy si Albertův otec Rainier III. bral hollywoodskou herečku Grace Kelly.

(zdroj: bulvar.cz)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů