Šíp.deník.cz

Anny Ondráková: Mrkací panna s býčí vůlí

Červené rtíky a bělostná pleť. Vzor prvorepublikové krásy.
Červené rtíky a bělostná pleť. Vzor prvorepublikové krásy.
Zdroj: Archiv
Sdílej článek:

Narodila se jako Anna Sofie Ondráková ajejí otec měl ojejí budoucnosti jasnou představu. Nejprve klášterní škola apak solidní povolání úřednice. Proti svému rozhodnutí nesnesl odpor, však také nadarmo nebyl důstojníkem rakouské armády. Anna ho ale poslechla jen naoko. Vsedmnácti letech stála poprvé před kamerou, akdyž se to tatínek dozvěděl, dobře to nedopadlo. Přes hubování avýprasky se ale Anna nenechala odradit od slibně se rozvíjející kariéry.

Uchvátila iHitchcocka

Vté době navíc potkala režiséra Karla Lamače anezůstalo jen upracovního vztahu. Dvojice spolu nějaký čas žila, ale vbohémském světě filmu se na věrnost příliš nehrálo. Anna stím neměla problém, přesto sLamačem oficiálně zůstávala vblízkém kontaktu, protože se jí to vyplácelo. Během deseti let si zahrála ve 46 filmech. Prosadila se také na mezinárodní scéně pod upraveným jménem Anny Ondra. Zahrála si třeba ve dvou filmech Alfreda Hitchcocka, kterého neodradila ani její mizerná angličtina. Prostě ji nechal nadabovat. Samotná herecká kariéra ale Anny neuspokojovala. Spolu sLamačem založila producentskou společnost aopět si vedla více než dobře.

#nahled|https://g.denik.cz/56/5d/mpsbv1_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/5d/mpsbv1.jpg|Svatební fotka s Maxem#

Sboxerem chovala norky

Vté chvíli se na scéně objevil slavný německý boxer amistr světa Max Schmeling. Odjakživa měl slabost pro slovanské krasavice, akdyž viděl jeden film sAnny, okamžitě se zamiloval. Pozvání na schůzku herečka neodolala aokamžitě se zrodila velká láska.

#nahled|https://g.denik.cz/56/5d/mpsbv1_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/5d/mpsbv1.jpg|Svatební fotka s Maxem#

Vzali se vroce 1933 apro svět to byla událost. Manželství vydrželo všechny nástrahy dalších let, tedy soužití na dálku, autonehodu, po níž Anny potratila, idruhou světovou válku, kdy nacisté udělali zMaxe vývěsní štít propagandy.

Po válce se situace změnila, na kdysi privilegovanou dvojici začali lidé koukat skrz prsty. Anny se v50. letech objevila ještě vněkolika německých filmech, ale její hvězda se už nikdy naplno nerozzářila. SMaxem se nakonec přestěhovali na malou farmu, kde začali chovat norky. Anny zemřela v85 letech, Max ji následoval až vroce 2005 ve věku rovných sta let.

(tom)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů