Šíp.deník.cz

MUŽ roku 2009: Vyhrál a druhý den ochrnul!

Při volné disciplíně předvedl spartakiádní číslo.
Při volné disciplíně předvedl spartakiádní číslo.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Jeho tělo pro něj znamenalo všechno. A minulý pátek se mu splnil sen. Stal se nejkrásnějším mužem České republiky a otevřela se mu tak cesta do světa showbyznysu. Jeho radost však trvala jen několik hodin. Martin Zach (23) si v sobotu odpoledne při skoku do vody poranil páteř a už se nikdy nepostaví na nohy.

Tragédie, na kterou historie soutěže Muž roku hned tak nezapomene. Finalista, který titul král krásy získal nejen díky skvělé postavě, ale také kvůli sympatickému vystupování, třiadvacetiletý Martin Zach, bude do smrti vzpomínat na chvíli, kdy se nechal vyhecovat ke skoku do vody. Bez helmy, bez jakékoliv jiné ochrany, jen se šerpou pro nejhezčího muže v ruce…

Závody na rybníku nedaleko Vrchlabí, kam Martin odjel druhý den po svém vítězství, už skončily, ale Martin si přece jen neodpustil skok, který pro něj byl osudový. Dopadl mimo vyhrazenou část hlavou do bahna a okamžitě ochrnul na horní o dolní končetiny. Operace v královéhradecké nemocnici, kam byl převezen vrtulníkem, trvala sedm hodin, pozdější verdikt lékařů byl šokující.

"Na devětadevadesát procent už nikdy nebude chodit," řekl Šípu organizátor soutěže Muž roku David Novotný. "Je ale velká pravděpodobnost, že až se obnoví nervová zakončení a když Martin bude mít silnou vůli, může se obnovit pohyb rukou. Zatím je ochrnutý od ramen dolů. Rodiče jsou zdrcení," dodal Novotný s tím, že část výdělku ze soutěže předá na Martinovu léčbu.

KRISTÝNA BERANOVÁ

Martin Zach (vpravo) těsně po vyhlášení vítězů se svým slovenským protějškem Peterem Menkym.

Komu osud přidělil invalidní vozík

Komu osud přidělil invalidní vozík
.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů