Šíp.deník.cz

Na MFF ve Varech učil Leoš Mareš, jak líbat jako filmová hvězda

Moderátor Leoš Mareš vedl 4. července jako instruktor Školu filmových polibků, která je součástí doprovodného programu 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.
Moderátor Leoš Mareš vedl 4. července jako instruktor Školu filmových polibků, která je součástí doprovodného programu 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.
Zdroj: ČTK
Sdílej článek:

Žhavá atmosféra na Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech dostala v neděli další elektrizující náboj, když se do Školy filmových polibků u hotelu Thermal dostavil v roli instruktora populární moderátor Leoš Mareš. Počet zájemců, kteří se chtěli naučit líbat jako správné filmové hvězdy, se okamžitě ztrojnásobil. Mnozí ale ihned zjistili, že pouhá jedna lekce patrně stačit nebude. Na památku si tak alespoň odnesli společný snímek.

Škola polibků se stala už tradiční atrakcí festivalu, která se těší zájmu všech kolemjdoucích. Ať už jsou mladí či staršího věku. Od zahájení festivalu se pokoušelo podle šesti základních pravidel políbit kolem pěti stovek lidí. Po neděli budou mít šanci ještě v poslední dva dny filmové přehlídky, oznámil ČTK Matěj Peřka ze sboru vyučujících. A na co kladl při instruktáži největší důraz hostující pedagog Mareš? „Zásadní je, aby muž naklonil před polibkem ženu pod úhlem 45 stupňů," prozradil.

Zásadní je úhel 45 stupňů, kontaktní vzdálenost 10 a 15 milimetrů

Pokud to zvládne, má nakročeno k tomu, aby líbal jako filmová hvězda. Avšak ještě zdaleka není vyhráno. Nakloněné a v pase uchopené ženě se musí partner hluboce zadívat do přivřených očí a poté ji pomalu přitahovat až do kontaktní vzdálenosti. Doporučeno je 10 až 15 milimetrů. „No a potom se setkají jejich rty v dlouhém nepřerušovaném polibku. Pozor, u polibku delšího než 15 vteřin hrozí riziko udušení. Žena po polibku jemně vzdychne, muž nikdy nevzdychá. Tak líbají filmové hvězdy," dodal Mareš.

První filmový polibek byl na filmovém plátně promítán údajně pouhý rok po vzniku kinematografie na jaře roku 1896. Společnost Edison tehdy natočila v rámci filmu Vdova Jonesová sekvenci nazvanou Polibek, během níž se objevila v popředí líbající se dvojice. Scéna trvala pouhých 30 sekund a zajistila filmu velký kasovní úspěch, i když ohlasy nebyly jen příznivé. Veřejnost se tímto polibkem cítila mravně ohrožena. Od roku 1930, kdy se v USA začala uplatňovat cenzura, byly vášnivé filmové polibky na řadu let zapovězeny.
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů