Šíp.deník.cz

Oscarový Zlobr se loučí

Fiona odmítá polibe od Shreka. Co se děje?
Fiona odmítá polibe od Shreka. Co se děje?
Zdroj: archiv filmu
Sdílej článek:

Minulý čtvrtek se po čtvrté a naposledy vrátila kultovní komediální pohádka o zlobrovi Shrekovi Shrek: Zvonec a konec, která nadchne novým dobrodružstvím a dnes tak oblýbeným 3D formátem.

Tři hvězdy

Žánr: animovaný, rodinný, komedie
Režie: Mike Mitchell
Hrají (včeském znění): David Novotný, Tomáš Juřička, Kamila Špráchalová, Aleš Procházka
Stopáž: 92 minut

Děj: Po všech trampotách je Shrek konečně šťastný. Má lásku Fiony, tři dětičky, přátele, okolí ho obdivuje… Jenže dokonalý život Shreka drtí aon by zase alespoň jeden den chtěl být tím děsivým nenáviděným zlobrem. To zaslechne podlý kouzelník Rampelník, který kvůli zelenému „ušákovi“ přišel osvůj sen ovládnout království Za sedmero horami. Proto si na Shreka počká auzavře sním vychytralou dohodu: na jeden den děsivým zlobrem výměnou za den ze Shrekova dětství. Jenže tím dnem je jeho narození… Co to znamená? Oslík, Kocour vbotách, Pinocchio, dokonce ani Fiona Shreka neznají. Zlobr si za jeden den musí získat zpět přátele alásku Fiony!

Prsty vtom má Rampelník.

Klady: 3D opět kouzlí astarý dobrý zlobr ožívá zcela novým způsobem. Oslík si udržel svoji vtipnou notu aděti budou jako vždy uanimáků radostí bez sebe.

Zápory: Shrek se nechá napálit kouzlem aFiona ho musí políbit aneb stejná zápletka jako zdruhého dílu. Loučit se obdobným příběhem je škoda! Ději navíc chybí vtip avelké finále série nestojí za nic.

Ze zákulisí: Od prvního filmu uplynulo dlouhých devět let. Rampelník je inspirovaný stejnojmennou postavou zdvě stě let starých pohádek bratří Grimmů. Protože je nový svět temný, většina filmu se odehrává vnoci. Vprvním díle Fiona tajila svoji zlobří podobu, teď skrývá tu lidskou.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů