Šíp.deník.cz

Petr Muk: Se ženskýma to bylo divoký!

Petr Muk
Petr Muk
Zdroj: Korzo
Sdílej článek:

Na vrcholu popové scény je už léta. Zpěvák Petr Muk se jako jeden z mála veřejně přiznal ke svému psychickému onemocnění. A nejen to. V rozhovoru pro Šíp otevřeně promluvil o vztahu k ženám, ale i o tom, jaké novinky ho v pracovním životě čekají.

Petře, dlouho o vás nebylo slyšet, v médiích žádná zmínka, zřejmě máte hodně práce. Takže jaké jsou pracovní novinky?

Účinkuji v muzikálu Mona Lisa, kde hraji Leonarda Da Vinciho, to mi zabere docela dost času, jde asi o deset představení v měsíci. Postavil jsem novou kapelu a pravidelně zkoušíme a rád bych stihnul během podzimu vydat singl. A své fanoušky potěším deskou, která by měla vyjít na jaře příštího roku.

Když jsme u toho podzimu, lidé propadají často depresím. Dnes už není tajemstvím, že trpíte bipolární poruchou, což je v podstatě maniodepresivní psychóza. Kolikrát do roka se cítíte špatně?

Během roku mohou přijít dvě období, kdy jsem dole anebo nahoře. Může se ale i stát, že celý rok jsem stabilizovaný.

A momentálně to je jak?

Teď jsem v pohodě. Spíš mám starosti s manželkou a dcerou, které mi se současným počasím onemocněly.

Aha, užíváte pochopitelně léky, že?

Přesně tak. Dnes ta psychofarmaka oproti minulé době umožňují žít plnohodnotný život a vykonávat práci a normálně fungovat.

Máte nějakou speciální stravu? Kdysi se někde psalo, že ne všechno smíte…

Kuchyň u mě je taková, že preferuji vegetariánskou stravu a taky dělenou. A potom kilogramy jdou dolů, ale letos jsem docela hřešil, takže mám co napravovat.

Petře, nadnesl jste téma manželka. Co vy a ženy? Narážím tím na období, kdy se o vás psalo jako o nezkrotném proutníkovi…

Na začátku mé kariéry to bylo divoký, tím se tajit nebudu, ale postupem času se vše zklidnilo. Když vidím dnešní holky a ženy, třeba v divadle, kde hraji, tak jsem rád, že mám skvělou ženu, se kterou mám hodně společného. Je výbornou matkou a jsem za to šťastný.

Tedy zálety se nekonají?

Občas zalétnu na pivo, ale nebudu si hloupě ničit, co skvěle funguje.

(rš)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů