Šíp.deník.cz

Prodávají dům Dennise Hoppera, za 121 milionů korun

Dennis Hopper
Dennis Hopper
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Do prodeje bude dán v pátek dům zesnulého amerického herce Dennise Hoppera losangeleském předměstí Venice. Prodávat se bude za 6,2 milionu dolarů (121 milionů korun).

Rozsáhlé sídlo, kde Hopper žil více než 20 let, leží kousek od Tichého oceánu. Na pozemku o rozloze 15.550 metrů čtverečních je několik staveb, včetně hercova domu z vlnitého plechu od architekta Birana Murphyho a tři rodinné domy od architekta Francka Gehryho, které Hopper používal jako kancelář a rodinné rezidence.

Zájemci budou mít možnost koupit i hlavní rezidenci, která byla projektována jako výstavní prostor pro hercovo umění a fotografie. Denis Hopper zemřel 29.května ve věku 74 let, kdy podlehl rakovině prostaty.

Hopperova kariéra ve filmu zahrnuje více než 50 let. Světově ho proslavil právě snímek Bezstarostná jízda z roku 1969, který režíroval a ve kterém ztvárnil spolu s Peterem Fondou hlavní roli. Hopper získal dvě oscarové nominace, jednu za Bezstarostnou jízdu a druhou za dojemné ztvárnění na alkoholu závislého basketbalového asistenta v dramatu Hráči z Indiany z roku 1986. Hrál několikrát maniaky v takových filmech jako Apokalypsa, Modrý samet nebo Nebezpečná rychlost.

Připomeňte si: OBRAZEM: Sbohem, Kapitáne Ameriko!

(zdroj: bulvar.cz)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů