Šíp.deník.cz

Romy Schneider: Utrápená císařovna

Romy ve své nejslavnější roli
Romy ve své nejslavnější roli
Zdroj: Archiv
Sdílej článek:

Snad každý ji zná jako Sissi v nezapomenutelném filmu o císařově manželce. Tehdy bylo Romy 17 let a její hezká tvářička měla velký podíl na obrovském úspěchu snímku, který se dočkal dvou pokračování. Přitom nešlo o její první roli. Před kamerou stála už v 15 letech, o což se kromě jejího talentu postarali i rodiče, rovněž herci, kteří Rosemarii, jak se Romy Schneider (*23. 9. 1938 - † 29. 5. 1982) opravdu jmenovala, odmalička připravovali na filmovou kariéru.

Životní láska ji opustila

Dívka poslouchala téměř na slovo až do svých 20 let, kdy v ní láska zažehla nevídanou revoltu. Při natáčení se seznámila s Alainem Delonem a zcela propadla jeho kouzlu. Francouzský hezoun ji zprvu přehlížel, ale Romy se nechtěla vzdát. Přes odpor rodičů za ním odletěla do Paříže, hned z letiště mu zavolala a odstartovala tak asi nejšťastnější etapu svého života: „Když jsem položila sluchátko, uvědomila jsem si, co jsem provedla. Byla jsem volná. Byla jsem vyvrženec, ale byla jsem šťastná. Moje láska byla opětována.“

#nahled|https://g.denik.cz/56/81/rsuc1_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/81/rsuc1.jpg|Daniel Biasini s ní vydržel jen čtyři roky.#

O rok později se s Delonem zasnoubili, ale život v sedmém nebi naprosto nečekaně skončil po pěti letech. Když se Romy jednou vrátila domů, čekala ji tam jen kytice a několik slov na rozloučenou. Zdrcená dívka si v koupelně podřezala žíly, ale pokus o sebevraždu nevyšel.

Nemoc a tragická smrt syna

Možná na truc se pak vdala za prvního muže, který se objevil. Tím byl herec a režisér Harry Meyen. Volba to však nebyla dobrá. Sice se jim narodil syn David, ale po šesti letech se svazek rozpadl. Meyen se totiž potýkal se závislostí na drogách a několik let po rozvodu se oběsil, což si Romy nepřestala nikdy vyčítat.

#nahled|https://g.denik.cz/56/81/rsuc2_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/81/rsuc2.jpg|Manželství s Harrym Meyenem rozvrátily drogy.#

V roce 1975 se podruhé vdala, tentokrát za Daniela Biasiniho, s nímž měla dceru Sarah. Přestože se Daniel nejprve zdál jako milý a vyrovnaný chlapík, život vedle slavné ženy se mu začal zajídat a vydržel s ní pouze čtyři roky. Rozpad druhého manželství znamenal jen začátek série těžkých životních zkoušek.

V roce 1981 se Romy podrobila operaci nádoru na ledvině a sotva se zotavila, přišla další strašlivá zpráva. Její tehdy patnáctiletý syn David se při návštěvě u prarodičů nohou nabodl na ocelový hrot plotu, roztrhl si tepnu a následkům zranění podlehl. Romy jeho smrt zasáhla natolik, že se stáhla do ústraní. Zemřela hned následující rok na infarkt ve věku nedožitých 44 let.

(tom)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů