Šíp.deník.cz

Syn herce Čestmíra Řandy: Vydra je tunelář!

Herec Václav Vydra už se podnikání nevěnuje. Prý mu to nešlo.
Herec Václav Vydra už se podnikání nevěnuje. Prý mu to nešlo.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Tak tohle je síla. Podle tvrzení Čestmíra Řandy ml. (51) je herec Václav Vydra (54) podvodník atunelář. Svá tvrzení opírá ozkušenosti ze společného podnikání. „Kvůli němu přišla má rodina omajetek,“ vzpomíná na společná podnikatelská léta.

Vydra aŘanda. Na počátku devadesátých let to byla dvojice kamarádů, co se pustila do podnikání se zbraněmi. Založili firmu El Cid avybudovali si slušnou živnost. „Rozhodli jsme se dovážet zbraně alovecké potřeby včetně nožů aprodávat je unás za slušné ceny. Vašek měl kontakty ve Španělsku, já znal zase německý trh, tak jsme to rozjeli. Prvotní nápad, včetně názvu firmy El Cid aloga, pochází ode mě. Objeli jsme několik veletrhů vzahraničí asjednali kontakty spříslušnými firmami. Postupně jsme založili iservis,“ uvedl první zpodnikatelské dvojice Čestmír Řanda.

Nakonec ale vše tak dobře nešlo. „Pan Vydra postupně na vedení firmy začal doslova kašlat. Všude chodil pozdě, naboural služební vůz. Jako uklízečku zaměstnal svoji ženu. Já se ovšechno staral anapravoval jeho pochybení. Ajak se mi to vrátilo? Udělal na mě společně spanem Klozem podraz,“ řekl Šípu Řanda.

Upozorňuje přitom na skutečnost, že Vydra s dalším společníkem TomizslavemKlozem krátce před vyhlášením konkursu firmy El CID založili stejnojmennou firmu se stejným sídlem adruhem živnosti. „Nepřijde vám zvláštní, aby někdo zakládal na stejné adrese stejnou firmu, vpodstatě sidentickým názvem? Navíc pan Vydra sám tvrdí, že nám podnikání nešlo. Proč tedy potom založí znova tu samou firmu? To přece nedává smysl!“ řekl Šípu Čestmír Řanda.

Aco na to Vydra? „Podívejte, mě ani nepřekvapuje, že vám pan Řanda volal. On pořád žije vpocitu, že jsme mu nějak ublížili, já ještě stím naším dalším partnerem. Jenže tak to není. Vpodnikání to prostě někdy nevyjde,“ reagoval na obvinění herec. Dodal, že spanem Řandou nejsou příliš vkontaktu právě od dob nepovedeného podnikání.

Čestmír Řanda mladší je rozhodnutý dokázat Vydrovu vinu.

Podle Řandy ale Vydra jen dělá, že je obětí nepovedeného podnikání. Jinak by se totiž podle něj přišlo na skutečnost, že původní firmu vytuneloval. „Můj cíl je mluvit otom tak dlouho, až mě pan Vydra zažaluje, protože potřebuji, aby se to řešilo. On prostě okradl moji rodinu! Jenže myslím, že ktomu bohužel nikdy nedojde, protože se bojí, na co by se utoho soudu přišlo,“ uvažuje Řanda. „Jsme asi jediná firma, co obchoduje se zbraněmi, anakonec zkrachovala,“ posteskl si nakonec syn slavného herce.

Podle Řandy mělo kpodvodu dojít snadno. Na adrese původní firmy Vydra se svými společníky založil firmu novou, spodobným názvem. Ta pak podle jeho verze postupně převzala vše od firmy původní. Ztráty, které nastaly vpůvodní firmě El CID, už prý posléze nikoho nezajímaly. „Byl to prostě klasický tunel. Oni jen nepočítali stím, že se jednou všechny informace objeví někde na internetu,“ komentuje to Řanda. „Ta firma se nejmenovala stejně, jen podobně. Amy jsme měli rozjednané zakázky, které jsme museli dodržet. Oni je po nás jen převzali. Já vté firmě vůbec nefiguroval!“ kontruje na Řandova tvrzení populární herec.

Podle výpisu zobchodního rejstříku byl ale Vydra ve firmě EL CID, která se posléze přejmenovala na C.I.D Praha s.r.o., zapsán čtyři měsíce jako jednatel ajeden ze společníků. Což je trochu víc, než že by sní neměl nic společného. Jak se zdá, pravdu ohledně podivného krachu znají nejspíše jen jeho aktéři.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů