Šíp.deník.cz

To jsou věci! Na Román pro muže si můžete vsadit u Fortuny

Miroslav Donutil v Románu pro muže
Miroslav Donutil v Románu pro muže
Zdroj: BontonFilm
Sdílej článek:

Nová česká filmová komedie Román pro muže podle scénáře a knižního bestselleru Michala Viewegha má za sebou světovou premiéru ve Vysokých Tatrách, několik regionálních předpremiér, slavnostní premiéru ve středu v Praze i čtvrteční vstup do našich kin. Na většině projekcí se film prý setkal s nadšeným ohlasem a také výsledky předprodeje signalizují, že film aspiruje na to stát se hitem letošního podzimu…

Sázková kancelář Fortuna se dokonce rozhodla poprvé ve své historii vypsat sázky na návštěvnost filmu během premiérového víkendu. „Společenské sázky se v nabídce Fortuny objevují pravidelně, a to i z filmové oblasti, nicméně kursy na návštěvnost naši bookmakeři v případě Románu pro muže připravili vůbec poprvé,“ říká tiskový mluvčí sázkové kanceláře Fortuna Petr Šrain a dodává: „ Hranici pro první víkend promítání si stanovili na 80 tisíc diváků a pro překonání této hranice stanovili kurs 1.7:1. Na to, že tato meta překonána nebude, si pak aktuálně zájemci mohou vsadit v kursu 2:1.“

Fortuna vypsala sázky na filmovou návštěvnost poprvé

Spojení společnosti Fortuna s Románem pro muže není úplně náhodné, několik scén z filmu se odehrává na stadionu Sparty Praha, jíž je Fortuna generálním partnerem.

Distributor věří ve velký úspěch

Román pro muže vstoupil do českých kin 23.září a v jeho úspěch věří také distributor. „Jsme přesvědčeni, že Román pro muže má všechny předpoklady diváckého úspěchu. Kombinace scénáře nejúspěšnějšího současného českého spisovatele, skvělého hereckého obsazení v čele s Miroslavem Donutilem a talentu režiséra Tomáše Bařiny, který prokázal již na své prvotině Bobule nám dává velkou naději, že by Román pro muže mohl v návštěvnosti prvního víkendu patřit letos k domácí špičce a jsme rádi, že i bookmakeři filmu věří, “ říká label manažer společnosti Bontonfilm Pavel Novák.

Bontonfilm uvedl film v 81 sálech domácích kin, z toho je 40 sálů pro 35 mm kopie a 41 digitálních sálů.

Bulvár.cz: Posuzovat divácký úspěch filmu podle návštěvnosti premiérového víkendu, to je tradiční americký zvyk. Tam se tato čísla pravidelně zveřejňují a platí, že pokud film nezaboduje o prvním víkendu, velký sukces už ho obvykle nečeká. S jedinou výjimkou – a tou jsou prestižní americké filmové ceny, hlavně Oscar. Obdrží-li ho dosud nepříliš divácky úspěšný film, po udělení „zlatého plešouna“ jeho návštěvnost téměř vždy strmě vzroste. Ve Státech si totiž na nějaké velké, současnou veřejností nepochopené umění nehrají a film posuzují hlavně podle návštěvnosti, z níž pak logicky plyne částka, kterou ten který snímek vydělá. Evropa to má trochu jinak, co bychom Američanům ale mohli a měli závidět, je prestiž Oscara, která se okamžitě promítá do všeho, co s oceněným dílem souvisí. To takový Český lev zařve… a následuje efekt, co do významu srovnatelný s up**nutím pouliční kočky.

(zdroj: Bonton Film)

(zdroj: bulvar.cz)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů