Šíp.deník.cz

Veronika Žilková: Už jsem SE MĚLA DÁVNO ZABÍT!

Skončit s hraním by pro ni ale prý nebyl problém.
Skončit s hraním by pro ni ale prý nebyl problém.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Veronika Žilková (48) pilně natáčí seriály Vyprávěj, Cukrárna a po večerech stíhá ještě divadlo. Šípu prozradila, že by někdy s hraním nejraději sekla a také jak vychází se současným přítelem své dcery Agáty Hanychové.

Jen několik dní po tom, co vám kolegyně v divadle omylem rozsekla hlavu, už zase natáčíte…

Mám pár stehů, které jsme při natáčení kryli čepicí. A příčesek, co jsem měla vzadu na hlavě, byl posunutý dál, protože jsem maskérkám nedovolila, aby mi do těch stehů zajely sponkami.

Při natáčení je s vámi dcera Kordula. Berete ji vždy?

Mám tady Kordulku, takže honorář za natáčení rozdělím mezi hotel, který si tu platím, a chůvu. Ale důvod, proč ji mám s sebou, je, že jsem teď byla často pryč. Točila jsem s Karlem Janákem v Rožnově pod Radhoštěm pohádku O dvanácti měsíčkách, kde jsem hrála macechu, a hned poté mě čekala premiéra Ženitby ve vinohradském divadle. Tohle natáčení jsem tak vzala jen s podmínkou, že budu mít Kordulku na place.

#nahled|https://g.denik.cz/56/39/mdz1_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/39/mdz1.jpg|Veronika má skvělý vztah nejen s Agátou, ale i s maminkou Olgou, která s ní žije. #

Jak snáší hodiny čekání?

Dobře. Teď třeba vyšla tady před hotel a říkala: „Mami, víš, kdo tady je? Česká televize!“ Zná ten znak a viděla ho na autech.

A třeba Agáta by ji nepohlídala?

Ona mi ji hlídá strašně moc, je úplně nejlepší chůva ze všech. Ale taky se musí trošku živit.

Získala už Kordula také nějakou roli?

To ne, ona asi s těma brejličkama není atraktivní (smích). Teď ale mohou lidé vidět v televizi Agátu ve věku tří let, kdy hrála moji dceru v seriálu Druhý dech.

Veronika Žilková si nemůže stěžovat na nedostatek práce.

A jiné z vašich dětí někdy hrály?

V Otesánkovi od Jana Švankmajera bylo potřeba dát do kočárku místo dřevěného špalíčku miminko, tak tam hrál roční Vincent. A nedávno mě strašně pobavil tím, že dal na internet svoje jméno a vypadlo mu herec. Jinak ne, děti to nezajímá. Možná kdyby za to byly velké peníze, ale ony nejsou.

Agáta se svým přítelem Honzou dosud bydleli u vás?

Oni bydleli oba u nás už od Vánoc. Ale také mají karavan, tak někdy bydlí tam.

Po seknutí zbyla herečce na hlavě jizva.

Jak s Honzou vycházíte?

My jsme se potkali asi dvakrát v kuchyni. Já mu samozřejmě vařím. Ale u nás je tolik lidí, že se ani nepozná, kdo komu vaří a kdo ke komu patří. Akorát ty nákupy pak stojí za to. Nakupuji často a hodně, ale Agátu neživím, takže se v placení střídáme. Mě spíš děsí to, že se zase odstěhují, protože ten mladý muž chce samozřejmě bydlet sám, navíc s námi bydlí ještě matka a obě babičky.

A pomáhá vám třeba doma?

On spíš pořád trénuje jako Rocky Balboa. Byli jsme společně s Agátou na chalupě na sjezdovce a on se bál, že by se mohl zranit, tak pod námi běhal. Říkala jsem si, že by mi alespoň sebral brýle, kdyby mi upadly.

Co říkáte zvěstem, že Agáta spí zase se Sámerem?

Jak už jsem říkala, Agáta bydlí s přítelem tady u nás, takže ji mám přísně pod kontrolou. Se Sámerem se samozřejmě vídají na akcích, ale u večeře jsem ho zatím neviděla. Takže buď na ni přišel pozdě, nebo spolu prostě nechodí. Ale když už jste na to přišli, tak vám řeknu, že Sámer teď chodí za mnou, že s ním zahýbám Stropnickému a Agáta mě takhle kryje.

#nahled|https://g.denik.cz/56/39/mdz4_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/56/39/mdz4.jpg|Dcera Kordulka už jezdí s mámou na natáčení. #

Co už se vám všechno stalo během natáčení?

Už jsem se vícekrát zranila, protože natáčení vůbec nejsou jištěná. S Romanem Skamene jsme třeba plavali ve Vltavě mezi motorovými čluny a málem jsme se utopili. To bylo na začátku devadesátých let. A jednou se točila scéna, kdy se měl kaskadér ve vyztuženém autě otočit na střechu, já do něj pak měla nasednout a „dojet“. Nakonec se to auto ale otočilo na střechu se mnou.

Dokážete si představit, že byste sekla s prací herečky?

Okamžitě. Kdyby mi někdo zajistil nějaké peníze, tak s tím klidně hned seknu. Dělám to pětadvacet let a často je to právě hrozně blízko ke zraněním. A takové záněty spojivek, záněty dutin… Když točíte ve starém baráku, tak je to hned. Herci jsou zvyklí překonávat zimu, teplo. Když musíte v prosinci točit srpen, tak to ani jinak nejde. Nemůžete jít na záchod, kdy chcete, ale jen o pauze, nebo když jste nalíčená, tak vám nedovolí obědvat.

Co jste říkala tomu, že seriál Vyprávěj získal cenu TýTý?

Já mám poměrně malou roli. A navíc to byl původně záskok za Dagmar Havlovou, která onemocněla. Nakonec mi ale vydržel čtyři roky. Jednou v říjnu zavolali dva dny před natáčením, jestli mám jeden den čas, a vůbec mi neřekli, že to je seriál. Ovšem ve druhé sérii už budu právem. Měla jsem se sice na konci první řady zasebevraždit, ale autorům jsem se tak líbila, že mě tam nechali.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů