Šíp.deník.cz

Vicemiss Čerešňáková coby Kněžna Libuše!

4 fotografií 4
Eva Čerešňáková v Praze na snímcích, oslavujících výročí české vlajky
Eva Čerešňáková v Praze na snímcích, oslavujících výročí české vlajky
Zdroj: Archiv
Eva Čerešňáková v Praze na snímcích, oslavujících výročí české vlajky Eva Čerešňáková v Praze na snímcích, oslavujících výročí české vlajky Eva Čerešňáková v Praze na snímcích, oslavujících výročí české vlajky Eva Čerešňáková v Praze na snímcích, oslavujících výročí české vlajky
Sdílej článek:

To jsou věci! Nedávno fotili Miss World Kuchařovou na propagační materiály Prahy, teď v naší metropoli probíhalo focení ještě MNOHEM závažnější. Vicemiss Eva Čerešňáková má představovat novodobou Libuši a oslavovat devadesátileté výročí vzniku české vlajky. Tož ji navlékli do čeveno-modro-bílého hávu a prohnali po všech pamětihodných místech Prahy. Ostatně, podívejte se sami…

Při příležitosti 90. výročí vzniku české vlajky se uskutečnilo focení části projektu designérky Heleny Kroftové Leisztner - Praga Caput regni - rei publicae, na které byla vybrána modelka Eva Čerešňáková jako symbol novodobé Libuše pro umocnění kouzla a krás Prahy. Focení vicemiss v oděvu v národních barvách proběhlo se světoznámým kanadským fotografem Paulem Paceyem na různých místech Prahy.

Pro Čerešňákovou prestižní záležitost

Focení probíhající v ulicích Prahy vzbuzovalo pozornost nejen pražanů, ale především zvědavých turistů, kteří se občas nestyděli a zeptali se na možnost se s Evou vyfotit. „Fotit s Paulem Paceyem pro mě byla prestižní příležitost, tak jako spolupráce s Helenou Leisztner. I když jsem se v ulicích Prahy chvílemi cítila jako atrakce pro turisty, focení jsem si užila,“ pochvalovala Čerešňáková spolupráci s kanadským fotografem a designérkou.

Fotgrafie prý míří do zahraničí

Fotky vicemiss Čerešňákové se objeví nejen na zahraničních výstavách, ale také v připravované knize Heleny Leisztner, která bude zachycovat dokumentární a umělecké snímky celé její tvorby. „Oděv v národních barvách má ve spojitosti s modelkou vyjadřovat Prahu jako ženu - nádhernou, rozmanitou, kouzelnou a symbolickou. S Evou Čerešňákovou jsem spolupracovala již na finále České miss, kde prezentovala model z mé tvorby, a jsem ráda, že focení pro ztvárnění krás Prahy mohlo proběhnout právě s ní,“ upřesnila Helena Kroftová Leisztner, která jako první prosadila oděv v národních barvách na mezinárodní soutěže krásy pro české miss a její národní kroj prezentovaly v zahraničí například Lucie Hadašová či Jana Doležalová.

(zdroj: manažerka Evy Čerešňákové)

(zdroj: bulvar.cz)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů