Šíp.deník.cz

Vitamin B17: Bič na rakovinu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Vědci zabývající se mechanismem nádorového bujení učinili převratný objev. Zjistili, že nejúčinnější zbraní proti rakovině je vitamin B17! Příslušníci asijského kmene Hunzů se dožívají více než 100 let. Jedí totiž meruňková jadérka, která právě tento vitamín obsahují!

Při studiu nádorových buněk si vědci začali postupem času uvědomovat některé rozdíly v biochemické výbavě nádorových a zdravých buněk. Zjistili, že zdravé buňky na rozdíl od buněk nádorových obsahují enzym rhodanázu a nádorové buňky v sobě naopak mají jiný enzym, tzv. beta-glukosidázu. A tehdy si vědci položili důležitou otázku: Je možné beta-glukosidázu použít k ničení nádorových buněk?

Už dříve se vědělo, že tento enzym dokáže uvolňovat právě vázaný kyanid. Kyanid je jednoduchá sloučenina, která se dá snadno zkoumat, ale zároveň zničí vše, na co přijde. Vtip je v tom, že ve vázané formě se nemusí uvolnit nebo může být zlikvidován dříve, než se tak stane. A právě to s kyanidem dokáže rhodanáza, která jej neutralizuje na nejedovatou látku zvanou thiocyanát.

Jak tedy vitamin B17 funguje v praxi? Tato těžká zbraň biochemické armády se ukrývá především v meruňkových jádrech, která zároveň obsahují tolik obávaný kyanid. Po konzumaci jadérek provedou stovky mikrogramových bomb vázaného kyanidu v těle kobercový nálet a jako sprcha se opřou do zdravých i nádorových buněk. Zdravé buňky se schovají pod deštník rhodonázy, která kyanid rozkládá na neškodnou látku. Zato beta-glukosidáza nádorových buněk aktivuje kyanidové nálože a vzápětí dojde k výbuchům zhoubných buněk s likvidačními následky.

Meruňka, bohatý zdroj B17

„Během pětačtyřiceti let, které jsem věnoval výzkumu rakoviny a vitaminu B17, jsem se nesetkal s jediným vědeckým výsledkem, který by poukázal na jakoukoli zdravotní závadnost tohoto vitaminu. Naopak byly nezvratně prokázány jeho protirakovinné účinky, a to nejen naší institucí, ale i řadou dalších klinik po celém světě. Navzdory tvrzení odpůrců z řad farmaceutických konglomerátů ovládajících trh se syntetickými léky prohlašuji, že vitamin B17 je tou nejúčinnější látkou pro kontrolu rakoviny, se kterou jsem se za celou dobu své profesionální kariéry setkal,“ prohlásil MUDr. Dean Burk, dlouholetý ředitel amerického Národního institutu pro výzkum rakoviny a jeden z největších odborníků v oblasti biochemie.

TIPY ŠÍPU
Meruňková jádra BIO sladká
500 g/240 Kč l www.lifefood.cz
Doplněk stravy B17 Apricarc
Kromě laetrilu (B17) obsahuje také hlívu ústřičnou a rakytník řešetlákový. Houba i plody keře v sobě mají další látky, které působí na regeneraci tkání, zvyšují imunitu a chrání tělo před volnými radikály
60 kapslí/doporučená maloobchodní cena 299 Kč
k dostání v lékárnách
www.b17.cz

TAJEMSTVÍ HUNZŮ

Vysoké hory na pákistánsko-indickém pomezí obývá asijský národ Hunza. Tento kmen žije v naprostém souladu s přírodou a jeho členové se ve zdraví dožívají více než 100 let. Šedesátileté ženy mají vyhlazenou a pevnou pleť a běžně vypadají o 25 let mladší. Při hlubším zkoumání jejich života se zjistilo, že v tomhle národě nikdo neumírá na rakovinu. Hlavní součástí jejich jídelníčku jsou totiž meruňky, kterým se v tomto klimatu velmi daří. Ještě více než samotné ovoce si však Hunzové cení jadérek z meruňkových pecek, ve kterých se hojně vyskytuje právě vitamin B17.


(kaš)

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů