Šíp.deník.cz

Zdravotní komplikace Pavla Kříže: Zhoršuje se mu cukrovka?!

Známý herec bojuje s cukrovkou už dlouho.
Známý herec bojuje s cukrovkou už dlouho.
Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Herec Pavel Kříž (49) už dlouhá léta bojuje s cukrovkou. Nemoc, kterou Štěpán Šafránek zBásníků „zdědil“ po otci, se mu vposlední době, kdy vystupuje ve StarDance, údajně zhoršila. Je prý stále více unavený a kvůli tréninkům nestíhá dodržovat pravidelnou stravu.

Život scukrovkou není jednoduchý. A Kříž si je toho samozřejmě vědom. „Kdo tou nemocí netrpí, těžko si dokáže představit, že život je o něco komplikovanější. Musím do těla dodávat inzulin a důležitá je pravidelná a vyvážená strava,“ dobře ví. A právě nepravidelné stravování může způsobit, že zkolabuje. Ztoho pohledu tak pro něj může být soutěž, kde tančí se svou partnerkou Alicí Stodůlkovou, nebezpečná.

„Pavel se netajil tím, že mu pohyb prospívá, ale neustále si musí hlídat hodnoty cukru vkrvi. Stačí totiž podcenit situaci a může skončit vnemocnici,“ přiblížil Šípu člověk ze štábu soutěže.

Pavel Kříž ve známé filmové sérii Básníků

Ač herec o své nemoci nerad mluví, většina jeho kolegů a nyní spolusoutěžících ze StarDance je sjeho zdravotním stavem seznámena. „Na Pavlovi se nemoc projevuje, i když shodil několik kilo, což mu prospívá. Po přenosech soutěže je ale na něm vidět velká fyzická únava,“ řekl člověk ze štábu. Sám Kříž na otázku, zda je skutečně pravda, že se jeho zdravotní stav zhoršil, nechtěl odpovídat.

Herec možné následky zhoršující se cukrovky velmi dobře zná. Před lety dokonce moderoval sdocentem Milanem Kvapilem pořad o cukrovce snázvem Manažerem vlastního zdraví.

A obavy o Kříže má i režisér Básníků Dušan Klein. „Každá nemoc, během které se člověk musí kontrolovat, je těžká. Pavla znám dlouho a nikdy si nestěžoval ani nechtěl nějaké úlevy a věřím, že se mu povede dobře,“ popřál Klein stím, že věří vjeho úspěch vtaneční show.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů