Šíp.deník.cz

Kultovní STŘIHORUKÝ EDWARD po 28 letech: Poznali byste ještě hlavní hrdiny?

14 fotografií 14
Zdroj: koláž: Šíp
Peg je matka dvou dětí a Avon Lady. Shodou okolností dojde při nabízení produktů kosmetiky až do strašidelného sídla Edwarda. Má ho upřímně ráda a snaží se pro něj udělat, co jen může. Role Peg byla svěřena Dianne Wiest, kterou kromě Edwarda můžete znát ještě z filmů Footloose, Zaříkávač koní a mnoha a mnoha dalších. Doma se jí hřejí dva Oscaři za vedlější roli v Hana a její sestry a Výstřely na Brodwayi. Kim je dcera Peggy a Billa, je to normální středoškolačka, která má za přítele blbce. Edwarda zpočátku spíše ignoruje, ale poté, co ji zachrání před jejím přítelem, se do něj zamiluje. Winonu si Burton oblíbil už díky filmu Beetlejuice, kde hrály Lydii. Chtěl z ní zkusit vytřískat i "normální" roli, což se mu povedlo, ale Winona je zkrátka královnou podivností. Během Edwarda se s Johnny Deppem zasnoubili, ale ze svatby nakonec sešlo.
Sdílej článek:

Kdo miluje tvorbu Tima Burtona, zajisté bude souhlasně přikyvovat tvrzení, že Střihoruký Edward je jedno z jeho vrcholných děl. Jednalo se o první spolupráci Tima Burtona a Johnnyho Deppa, i díky tomuto filmu vzniklo přátelství na život a na smrt. Tito dva bez sebe nedají už dlouhá léta ani ránu, ale jak se změnili herci, kteří ztvárnili další role v tomto skvostném snímku? Podívejte se v naší galerii.

Role vynálezce byla psaná speciálně pro herce Vincenta Price. Tři roky po snímku zemřel a právě toto je poslední film a poslední scéna, ve kterých se objevil. Mimochodem při natáčení této konkrétní scény herec omdlel. Burtonovi se líbila autentičnost, a tak záběr ve filmu zůstal. 

Zdroj: Youtube
Nesmí vám uniknout
Nesmí vám uniknout
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů